Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni
Sper ca nu e prea tarziu sa vin si eu cu reteta mea de dulceata de capsuni. La noi abia acum se gasesc adevaratii capsuni de gradina.Asa ca am profitat si anul acesta am facut doua tipuri de dulceata de capsuni .Unul clasic cum il facea mama acasa si anume la un kg de capsuni un kg de zahar si pe acesta.Imi place mult ca se pastreaza culoarea foarte vie si ca o pot folosi la prajituri consistenta ei fiind un pic gelatinoasa.

Am urmat reteta intocmai de pe plic si se pare ca mi-a reusit 🙂

Dulceata de capsuni
INGREDIENTE
1 kg fructe,
500 gr zahar,
un plic gelfix2:1,

MOD DE PREPARARE
Am curatat si spalat fructele, le-am taiat pe din doua cele care au fost mai mari dupa care le-am amestecat cu gelfixul impreuna cu 2-3 lg zahar. Le-am pus la fiert pe foc moderat si cand a dat in fiert am adaugat zaharul. Am amestecat continuu si din momentul fierberii am tinut pe foc cam 5-6 min. Am pus dulceata fierbinte in borcanele sterilizate si le-am intors pentru 5 min cu gura in jos.

Pofta Buna !!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Ella blog"s

    11/06/2011 at 19:55

    mmmmm soper pozici dar dulceata deliciu cred…

  • Lory

    24/06/2011 at 08:32

    Multumesc Ella :*:*

  • Anonymous

    30/05/2012 at 11:50

    Eu am pus la 3 kg de capsuni 350 grame de zahar, acelasi gelfix si o lamaie stoarsa, iar coaja ramasa am pus-o sa fiarba impreuna cu capsunile si apoi am inlaturat-o din dulceata. Rezultatul a fost foarte bun, pentru ca am pus mai putin zahar decat de obicei, s-a pastrat aroma si gustul dulce-acrisor al capsunilor, iar lamaia i-a dat o culoare extraordinara! Anul trecut a facut soacra-mea dupa vechea reteta „kg de zahar la kg de fruct” si a iesit exagerat de dulce, parca mancam gelatina de zahar :)) V-am pupat gagicile, spor la treaba si scoateti cat mai multe retete noi, ca pe cele vechi le-am facut deja, toate sunt de nota 10!
    O saptamana faina sa aveti, Alina

    • Lory

      30/05/2012 at 17:45

      Alina ai pus la 3 kg 350 gr zahar sau la fiecare kg de fructe 350 gr zahar? Incercam sa scoatem si alte retete :)) …off da fructele astea sunt asa de scumpe 🙁
      Multumim :*:*

    • Anonymous

      30/05/2012 at 22:42

      M-am riscat pentru ca n-am mai vrut gem atat de dulce si intr-adevar am pus 350 – 500 grame de zahar la 3 kg de capsuni, iar rezultatul a fost absolut delicios… chiar a meritat „riscul” 🙂 A.

  • codruta

    23/05/2013 at 10:44

    nu va recomand acest gelfix este o porcarie arata bine lafinal culoare super dar pana iarna se schimba devine maronie gustul nu mai e acelasi iar despre eurile din compozitie sa nu mai vorbim eu am aruncat dulceata preparata asa deci haide-ti sa facem o dulceata ca pe vremea bunicii fara chimicale va pup

  • Donita

    27/05/2015 at 12:13

    Ok nu punem gelfix , o alta alternativa care ar fi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.