Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Jeleu cu Cafea si Lapte

Jeleu cu Cafea si Lapte

Pentru zilele calduroase de vara este desertul cel mai bun. Iubitorii de cafea vor adora acest Jeleu cu Cafea si Lapte. Este foarte racoros si energizant. Il recomand cu drag celor care iubesc cafeaua. Am folosit cea mai buna cafea suedeza de la Nordic Shop.

Jeleu cu Cafea si Lapte

Se poate prepara dupa gustul fiecaruia mai dulce, mai amara. Eu prefer cafeaua fara zahar cu mult lapte, asa ca si in desertul de mai jos am folosit zahar mai putin decat cele scrise in reteta.

Alte deserturi de acest gen va prezentam in imaginile de mai jos. Clic pe titlul din imagine pentru a accesa reteta.

Sa vedem acum de ce ingrediente avem nevoie.

Jeleu cu Cafea si Lapte – Ingrediente

3 plicuri cu gelatina ( am folosit cele din imagine)
400 ml lapte condensat( poate sa fie si indulcit)
500 ml lapte( de 3,5% sau 1,5% grasime)
zahar dupa gust
1 fiola esenta vanilie
500 ml cafea naturala
50 g zahar

ingrediente

Jeleu cu Cafea si Lapte – Preparare

Compozitie Lapte
Incepem cu amestecul de lapte. Punem 2 plicuri de gelatina la hidratat in 100 ml apa rece. Laptele se amesteca cu laptele condensat si se adauga zahar dupa gust, in functie de cat de dulce vrem sa fie.

Jeleu cu Cafea si Lapte

Adaugam fiola cu esenta de vanilie si incalzim usor acest amestec pana se topeste zaharul.

preparare lapte

Se trage deoparte de pe foc si incalzim, atentie …. incalzim ( NU FIERBEM!!!!) gelatina hidratata pana devine lichida.

Jeleu cu Cafea si Lapte

Gelatina se adauga la amestecul de lapte si se amesteca pana se omogenizeaza.
Compozitia de lapte astfel preparata se toarna in pahare. Paharele se pun la rece pana se incheaga laptele.

distribuire lapte

Compozitie Cafea
Punem 1 plic de gelatina la hidratat in 50 ml apa rece.

Jeleu cu Cafea si Lapte

Cafeaua fiarta se indulceste cu zahar dupa gustul fiecaruia. Gelatina se incalzeste usor pana devine lichida, dupa care se toarna in cafea.

preparare cafea

Se amesteca si aceasta compozitie se toarna peste laptele inchegat din pahare si se pun din nou la rece pentru a se inchega si compozitia de cafea.

distribuire cafea

La final se orneaza cu ciocolata razuita si acest Jeleu cu Cafea si Lapte, se serveste rece!!!!

Jeleu cu Cafea si Lapte

Nota: In compozitia de cafea se pot adauga diferite arome daca se doreste.

Jeleu cu Cafea si Lapte

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram