Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Ponci

prajitura-ponci

Eu i-am spus prajitura ponci, altii o cunoasc sub denumirea de prajitura cartof.
E o prajitura rezultata din resturile ramase de la portionarea altor prajituri deci nu se lucreaza dupa o reteta anume cu cantitati si ingrediente
Merg foarte bine resturi de la prajituri cu crema.
Sa faramiteaza cu mainile, se adauga cacao sau ciocolata topita, fructe uscate la alegere, nuci maruntite, stafide, nuca de cocos, esenta de rom,vanilie.
Compozitia rezultata trebuie sa se modeleze usor si sa isi pastreze forma.
Daca resturile sunt mai mult din blat atunci puteti pregati o crema fiarta de vanilie sau ciocolata cantitatea fiind in functie de resturile de blat.
Dupa ce ati modelat prajiturelele in forma de bilute mai mari sau mai mici (la alegere) le lasati la frigider pentru cel putin o ora apoi le glasati intr-o glazura de ciocolata asa cum am facut eu sau puteti sa le treceti prin cacao, nuca de cocos sau nuca macinata.
De asemeni pot fi imbracate si in bombonele tip barot.
Sunt foarte apreciate atat de cei mari cat si de cei mici, nimeni nu isi vor da seama ca sunt facute din resturi de la alte prajituri!!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...