Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Obraji de porc cu legume

Obraji de porc cu legume

Cea mai fină carne și cea mai fragedă din câte am mâncat vreodată. Pregatită ca în rețetă, Obraji de porc cu legume, pur și simplu se topesc în gură. Obrajii de porc pe care multi dintre noi nu îi apreciaza la adevărata lor valoare. Mereu cumpăr de la Selgros acesti mușchi maseteri. Daca aveți ocazia să cumpărați obraji de porc, trebuie să încercați această rețetă cu siguranță o să vă fie pe plac.

Vă prezentăm mai jos rețeta și în format Video

Obraji de porc cu legume

Să vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru a prepara această rețetă.

Obraji de porc cu legume – Ingrediente

1 kg obraji de porc( mușchi maseteri )
2 morcovi tăiați rondele
1 tulpină Apio tăiată bucăți ( tulpină țelină )
2 bucăți dovlecei
crenguțe de rozmarin, cimbru, oregano
ulei
sare, piper
300 ml apă ( sau supa de legume sau carne)
150 ml vin alb demisec

ingrediente

Obraji de porc cu legume – Preparare

Obrajii de porc se prăjesc în puțin ulei pe toate părțile până devin rumeni.
După ce sunt prăjiți se pun într-un vas și se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. Peste obraji punem tulpina de Apio tăiată, rondelele de morcovi și crenguțele de rozmarin, cimbru și măghiran. Turnăm peste carne apă
( eu prefer sa pun supa de legume, sau carne) și vin alb exact cât să acopere puțin maseterii. Se acoperă cu un capac și se lasă la fiert circa 1 – 1,30 ore până carnea este fiartă.

Obraji de porc cu legume

Obrajii de porc fierți se scot deoparte și se țin la cald. Legumele din vas împreuna cu sosul format se vor pasa cu un robot . Dacă este nevoie se va condimenta cu sare și piper. Se pune deoparte la cald.

Obraji de porc cu legume

Dovleceii se spală și se taie pe jumătate după care se vor tăia felii de circa 0,5 cm grosime. Se încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie și dovleceii tăiați îi vom căli preț de câteva minute până se prăjesc. Când sunt prăjiți se condimentează cu sare și piper.

Obraji de porc cu legume

Obrajii de porc astfel pregătiți se servesc cu pireul de legume și felii de dovlecei prăjiți.

Vă recomandăm să încercați și rețetele cu maseteri de mai jos.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram