Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tocana marocana cu linte si naut

Tocana marocana cu linte si naut

Suntem in postul Paștelui iar provocarea venita din partea Sun Food de a pregati o reteta cu, conservele lor, m-a facut sa aleg in a pregati aceasta tocana marocana cu linte si naut.
Este o reteta de post, gustoasa si sanatoasa ce se pregateste cu linte, naut si cartof dulce. Pentru cei ce nu au incercat pana acum aceasta combinatie, trebuie sa va spun ca este surprinzator de buna, se face foarte usor, merita sa o incercati!!
Alaturi de lipii pregatite in casa, este grozava!!
Eu am ales sa o pregatesc la multicooker…din comoditate, dar poate fi pregatita la fel de bine direct pe flacara de la aragaz sau in cuptor.
Ideea e ca trebuie gatita la foc mic, cu vasul acoperit astfel incat toate legumele sa isi pastreze forma iar sosul format sa capete consistenta.

Tocana marocana cu linte si naut

Tocana marocana cu linte si naut- Ingrediente

Pentru aceasta tocana avem nevoie de :

  • 400 g naut din conserva Sun Food
  • 400 g linte din conserva Sun Food
  • 400 g rosii cuburi din conserva Sun Food
  • 300 g cartofi dulci
  • 300 ml supa de legume
  • o ceapa galbena
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita curcuma
  • 1 lingurita piper 5 arome
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare dupa gust
  • o lingurita zahar
Tocana marocana cu linte si naut

Cum pregatim tocana cu linte si naut ?!

Faptul ca eu am pregatit tocana marocana cu linte si naut la multicooker, nu schimba cu numic modul de preparare in format clasic, asa ca voi scrie reteta pentru gatitul clasic, pe foacara de aragaz.
Intr-o cratita cu peretii grosi se pune la incins uleiul de masline, se adauga ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, sare, curcuma, scortisoara, chimenul si piperul. Se amesteca si se lasa pe foc pana ce ceapa incepe sa se inmoaie.


Se adauga rosiile din conserva, zaharul ca sa luam din aciditatea rosiilor, nautul scurs de zeama, lintea scursa de zeama, cartofii dulci taiati cubulete si supa. Se pune capacul si tocana marocana cu linte si naut se fierbe la foc mic pana zeama scade si tocana capata consistenta.

Cat timp tocana fierbe, musai sa pregatiti si niste lipii fiindca e delicioasa alaturi de ele!!
In toata perioada de fierbere se amesteca usor din cand in cand, asfel incat cuburile de cartofi sa ramana cat mai intregi. Spre final se potriveste gustul cu sare si zeama de lamaie.Se presara cu patrunjel tocat si tocana este gata.
Se mananca calda alaturi de lipii pregatite in casa!!

Tocana marocana cu linte si naut

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.