Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ardei umpluti cu bulgur si carne

Ardei umpluti cu bulgur si carne de pasare


Maine este Lasatul Secului pentru postul Craciunului, ultima zi in care se mai mananca carne, branza, oua, lapte. Mai toate gospodinele pregatesc pentru aceasta zi un ospat demn de o sarbatoare fiindca apoi 40 de zile se tine post. Un post usor, spun eu fiindca sunt multe dezlegari la peste.
Asa ca pentru aceasta zi eu am pregatit si va recomand si voua, acesti ardei umpluti cu bulgur si carne de pasare.
Am folosit carne de pasare, mai exact pulpe de pui dezosate, cu tot cu piele pe care le-am tocat cu noua mea Masina de tocat Heinner HMG-Y2000SS. Au fost gata in mai putin de un minut, toaca excelent, are 3 site, cutit de inox, angrenaj metalic si carcasa din aluminiu. V-o recomand, e un aparat necesar in orice bucatarie.

MASINA DE TOCAT HEINNER BLADE PRO-HMG-Y2000SS

Va las inca doua retete pe care le-ati putea pregati folosind masina de tocat!!

Ardei umpluti cu bulgur si carne de pasare- Ingrediente

  • 1,3 kg pulpe de pasare, dezosate
  • 10-12 ardei grasi rosii
  • 200 g bulgur
  • 600 g ceapa galbena
  • 2-3 morcovi medii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 200 g pasta de gogosari
  • 2 oua
  • o legatura patrunjel verde
  • sare si piper
  • 4-5 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa fulgi de chilli
  • 2 rosii pentru capace la ardei
  • rosii in suc propriu, pasate
  • apa sau supa de pasare
ingrediente

Cum pregatim ardeii umpluti cu bulgur

Ardeii grasi se curata de cotoare si seminte si se spala sub jet de apa rece, se lasa la scurs. Eu am umplut doar 8 ardei , insa din cantitatea de mai sus ies cel putin10-12 ardei potriviti ca marime. Din restul umpluturii am facut si vre-o 25 de sarmalute.
Carnea se toaca cu ajutorul masinii de tocat si se pune intr-un castron incapator.

Ceapa si morcovii curatati si spalai se toaca si se rade, apoi se pun la calit in ulei, se presara cu sare si se calesc pana ce legumele se inmoaie bine.

preparare umplutura

Se adauga pasta de tomate si pasta de gogosari, se amesteca bine, apoi se adauga bulgurul spalat bine.

preparare umplutura

Se amesteca cu o paleta pana la incorporare, apoi se lasa deoparte pana ce compozitia se raceste.
Se amesteca totul cu carnea tocata, ouale, sare si piper dupa gust, fulgii de chilli iar la final se adauga si verdeata.

umplutura pentru ardei


Cu compozitia astfel pregatita se umplu ardeii grasi, apoi se pune la fiecare cate un capac din felie de rosie proaspata.

ardei umpluti cu bulgur si carne


Cum se fierb ardeii umpluti

Se aseaza ardeii intr-o oala incapatoare peste care se toarna sosul de rosii facut din rosii la borcan in suc propriu si apa cat sa ii cuprinda. Eu am alas sa ii fierb in multicooker fiindca eram in criza de timp dar si pentru ca in 30 min ardeii sunt gata si nici nu fac abur si miros in toata casa/bucataria.

preparare ardei umpluti

Daca alegeti sa ii fierbeti clasic, atunci oala se pune pe foc potrivit pana ce da in fiert, apoi se micsoreaza flacara si se fierb la foc domol cam 2 ore. Puteti sa puneti oala si in cuptor la 170C ca sa nu ii mai purtati de grija, nu inainte de a o acoperi cu un capac rezistent sau folie de aluminiu.
In cuptor, imi place ca la final, sa ii las sa se rumeneasca usor si zeama sa scada incat sa devina ca un sos.


Daca nu ati mai facut pana acum ardei umpluti cu bulgur, va recomand sa ii incercati.
Bulgurul este o cereala integrala, bogata in fibre, vitamine si minerale fiind considerata o alternativa sanatoasa a orezului.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram