Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cornulete Albe- Feher Omlos Kifli

Cornulete albe - Feher omlos kifli












Ingrediente :

700 gr faina
250 gr untura
25 gr drojdie proaspata
250 ml lapte
1 lingura zahar
1/2 lingurita sare
2 oua
dulceata , rahat pentru umplutura ( dar putem folosi umplutura cu nuca)
zahar praf
1 plic zahar vanilat

Preparare :

Cei 250 ml lapte ii punem la incalzit si dizolvam in el 25 gr drojdie impreuna cu 1 lingura zahar si 1/2 lingurita sare. 700 gr faina amestecam bine cu 250 gr untura , adaugam laptele in care am dizolvat drojdia, zaharul si sarea si punem cele 2 oua Framantam bine pana obtinem un aluat omogen pe care il vom lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit aluatul il intindem cam de 1 deget grosime si cu un paharel il decupam. Fiecare bucata decupata pe un pic de faina il intindem cu sucitorul in foita subtire ,punem la un capat umplutura ( eu am folosit rahat si dulceata de prune) il rulam si ii dam forma de cornulet . Asezam cornuletele in tava si le dam in cuptorul incalzit in prealabil ,initial la foc mare pentru aproximativ 5 minute , apoi reducem focul la minim pana devin rozalii. Fierbinti ,cum le scoatem din cuptor tavalim cornuletele in zahar pudra in care punem si 1 plic de zahar vanilat macinat.
Eu am obtinut 97 bucati de cornulete delicioase ( am decupat aluatul cu un paharel cu diamentrul de 5 cm).

15 Shares

Recent Comments

  • Carmen

    24/10/2008 at 17:23

    Buna,sunt o vizitatoare noua pe blog-ul vostru, iar pentru ca sunt si eu nascuta in Ardeal, retetele mi se par f.gustoase.Azi am facut si eu reteta ta de cornulete (eu le-am umplut cu Nutella, pentru ca nu ne place gemul.Au iesit bune, si nu zic f.bune pt.ca nu am stiut daca trebuie sa le las la dospit dupa ce le-am umplut…concluzie le-am lasat, si-au dublat volumul…si au iesit niste croissante f.gustoase(nu uscatele asa cum ar fi trebuit!).Oricum am sa repet reteta cu siguranta.O sugestie, scrie si tu aprox.temperatura cuptorului(sau macar slab,mediu,tare,etc),sa ne orientam mai usor. Merci pt.reteta, si pt.blog.

  • Leila

    24/10/2008 at 23:12

    Bine ai venit pe la noi Carmen .Iti multumesc pentru aprecieri . Cornuletele dupa ce le-ai umplut nu trebuia sa le lasi la dospit in mod normal , dar si in acest caz ies foarte bune . Asa cum ai spus si tu isi dubleaza volumul si ele in loc sa devine sfaramicioase- crocante devin pufoase 🙂 , asta o stiu din experienta proprie . Am lasat si eu o tava cu cornuletele umplute la dospit . Sincer ne-a placut si varianta pufoasa . Temperatura cuptorului nu o pot preciza deoarece nu am termometru la el , poate cunosti aragazele facute de Metalica acum 15 ani :)) nu erau dotate cu asa ceva 🙂 dar ai perfecta dreptate , puteam sa precizez macar la ce intensitate folosim cuptorul. Am sa corectez greseala chiar acum . Multe pupice si te mai asteptam in vizita.
    Lia

  • Anonymous

    14/03/2011 at 17:56

    Foarte bune,am facut si eu si pentru o incepatoare ce sunt am primit doar laude.

  • monusha

    28/04/2016 at 01:08

    f f bune…si am impartasit reteta ta si cu nasa mea…multumim de yummy , yummy cornulete..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.