Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cununita cu mac







Aluat

faina 500 gr
zahar 100gr
galbenusuri 4 buc
razatura de lamaie
razatura de portocala
esenta de rom,vanilie
1/2 lingurita de sare
lapte 225ml
unt 20 gr
drojdie proaspata 25 gr
ulei 50 ml

Crema

un plic umplutura de mac
8 linguri de lapte

un galbenus pentru uns deasupra

Se face o maia din 100gr de faina drojdia inmuiata cu 0 lg de zahar si lapte cald. Se amesteca pana devine un aluat cu o consistenta moale ,moale.Se lasa sa creasca bine ,apoi se adauga restul de faina ,galbenusurile batute bine cu sarea,zaharul,esentele iar la sfarsit laptele cald si se framanta pana devine un aluat cu o consistenta elastica.Se adauga untul topit, uleiul si se mai framanta pana ce apar ,,besicute” pe aluat.Se lasa la crescut intr-un loc cald ferit de curent.

Intre timp preparam crema:plicul cu umplutura de mac se inmoaie cu 8 linguri de lapte rece

Dupa ce aluatul a crescut il intindem pe masa cu mana ,intindem uniform crema formata deasupra , rulam si il punem la crescut ptr.30min intr-o forma rotunda unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt..Dupa ce a crescut o ungem cu galbenus de ou si il coacem la cuptor 45min la foc potrivit(timpul de coacere e in functie de cuptorul fiecaruia).
Cununita eu am ornat-o cu ciupercute din acelasi aluat.

Print Friendly, PDF & Email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *