Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Nudli-Putisoare

nudli 1Nudli-Putisoare un fel ce se pregateste de multe ori la noi in casa mai ales cand pregatim galustele cu prune, nu se poate ca acesti Nudli (asa le spunem noi, am imprumutat cuvantul de la maghiari, si sincer nici nu am idee cum s-ar chema altfel dar multi dintre cititorii nostri au spus ca se mai numesc si Putisoare) sa lipseasca. E adevarat ca ii pregatim cu ou dar se pot prepara si fara si astfel devine un preparat perfect pentru zilele de Post.

Ingrediente Nudli-Putisoare:
300 g cartofi,
faina,
1/4 lingurita sare,
1 lingura margarina,
ulei,
zahar, scortisoara,
pesmet,

Preparare Nudli-Putisoare:
Cartofii ii curatam , spalam apoi ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce sunt fierti ii zdrobim cat sunt calzi si adaugam la ei 1 lingura margarina si sare. Lasam sa raceasca apoi adaugam treptat faina cat cuprind cartofii. Daca am adaugat prea multa faina si nu obtinem un aluat elastic putem adauga si 1-2 linguri ulei sa il putem bine framanta pana se omogenizeaza si nu se mai prinde de maini.
Din acest aluat elastic rupem bucatele cat un mar mai mic si incepem sa rulam bastonase  lungi si subtiri (cam de grosimea degetului mic poate si mai subtire… ) pe care cu ajutorul unui cutit il vom taia in bastonase mici (de circa 1-1.5 cm) pe care ii vom pune deoparte pe un prosop curat pana terminam cu tot aluatul de sucit si rasucit….

Intr-o oala punem apa la fiert impreuna cu 1 lingurita de sare si cand apa da in clocot rastunam in ea putisoarele deja taiate si le lasam sa fiarba circa 2 – 3 minute. Le strecuram si le dam apoi prin pesmet prajit(punem la incins 1 lingura margarina sau 2 linguri ulei intr-o tigaie si turnam peste pesmetul. adaugam un praf de sare si prajim pesmetul pana devine auriu).
Le servim pudrate cu zahar si scortisoara.

[amd-yrecipe-recipe:93]

Pofta Buna !

282 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.