Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Painea incepatorului cu drojdie

Painea incepatorului cu drojdie

Am renuntat la framantatul cu mana de cand am intrat in posesia acestui Mixer planetar FRAM FPM-K1500M, 1500W, bol inox 6L, 6 viteze si functie Pulse. Cea mai simpla reteta este Painea incepatorului cu drojdie. Este foarte util in bucatarie nu doar pentru framantat ci si pentru a pregati prajituri delicioase. Ce imi place foarte mult la acest mixer planetar este ca poate framanta o cantitate mai mare de aluat si in acest timp poti sa iti faci alte treburi prin casa.

Painea incepatorului cu drojdie

Este un mare ajutor la casa omului. Il puteti gasi AICI daca doriti si voi un ajutor de nadejde in bucatarie.

Painea incepatorului cu drojdie – Ingrediente

1 kg faina alba 000
40 g drojdie proaspata
540 ml apa calduta( in functie de faina folosita se poate sa ceara aluatul 600 ml apa)
4 lingurite sare rase
2 linguri otet
4 linguri ulei

Painea incepatorului cu drojdie – Preparare

In apa calduta dizolvam drojdia proaspata. In bolul mixerului punem faina cernuta in care amestecam si sarea. In bolul cu faina adaugam apa cu drojdia dizolvata si otetul si pornim mixerul pe pozitia 2 sa inceapa sa framante ( aproximativ 15 minute). Adaugam uleiul si lasam din nou mixerul sa framante inca 15 minute. Vom obtine un aluat elastic bine framantat.

preparare

Aluatul framantat se acopera si se lasa la dospit circa 45 de minute pana isi dubleaza volumul. Pornim din nou mixerul sa framante circa 2-3 minute dupa care aluatul se rastoarna pe suprafata de lucru presarata cu faina. Se formeaza painea si se pune pe hartie de copt in vasul in care il vom coace si o lasam din nou la dospit cu un capac pe care il vom stropi cu putina apa pentru 50 de minute.

Painea incepatorului cu drojdie

Cuptorul se incalzeste la 230 grade Celsius cu functia incalzire sus-jos. Aluatul dospit se cresteaza cu o lama, se stropeste aluatul cu putina apa, capacul la fel, se acopera si se pune in cuptorul cald unde se va tine la copt pentru circa 40-50 minute. In ultimele 10-15 minute se indeparteaza capacul si se coace fara pana se rumeneste frumos.

Painea incepatorului cu drojdie

Este cea mai simpla reteta de paine pe care o putem pregati in cuptor. Vom obtine o panie cu coaja crocanta si miez pufos.

Painea incepatorului cu drojdie

Alte reteta cu paine gasiti mai jos dand clic pe titlul din imagini

Va las in cele ce urmeaza cateva caracteristici ale mixerului planetar ca sa va faceti o idee despre el.

Mixer planetar FRAM FPM-K1500M, 1500W, bol inox 6L, 6 viteze si functie Pulse

Putere maxima: 1500W

O piesa de rezistenta in orice bucatarie, robotul de bucatarie Fram are un motor puternic, de 1500W, perfect pentru cele mai delicioase retete de prajituri sau pentru a toca orice fel de carne. Amesteca bine ingredientele, rezultand un amestec fin si cremos in doar cateva secunde

Bol din inox 6L

Bolul incapator din inox este rezistent si potrivit pentru orice amestec, de la mixarea oualor, la framantarea painii sau aluatului pentru prajituri, usurandu-ti cat de mult posibil munca in bucatarie.

Angrenaje metalice

Angrenajul metalic al robotului asigura performanta ridicata, cu rezultate exceptionale. Iar, pe langa acest apect, vine si cu promisiunea fiabilitatii, prin gradul mic de deteriorare al pieselor din care este construit acesta

Painea incepatorului cu drojdie

Tel din inox, paleta si carlig din aluminiu turnat

Cu ajutorul accesoriilor – tel din inox, carlig si paleta din aluminiu turnat – pregatesti, amesteci si framanti ingredientele in cateva secunde, scurtand considerabil timpul alocat gatitului.

6 viteze + Pulse

Ai 6 trepte de control al vitezei si functia „Pulse” care tureaza instant motorul robotului la viteza maxima de rotatie, fiind de folos in special atunci cand ai de amestecat alimente cu o consistenta mai groasa. Astfel, acestea vor fi omogenizate mai usor si mai rapid, iar motorul va fi solicitat mai putin, prelungind durata de viata a aparatului.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram