Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Parizer de casa din carne de porc

Parizer de casa din carne de porc

De ce am preparat Parizer de casa din carne de porc? Pentru ca in ultima vreme prefer sa imi prepar singura mezelurile in casa si imi cumpar doar ingredientele necesare prepararii lor.

Am pregatit si parizer din piept de pui care este la fel de delicios. Pregatesc des rulada de ciolan care este unul din preferatele noastre, toba tot in casa o pregatesc, carnati, dar si pateuri din ficat de pui, porc sau vegetal.

Va prezentam si in format Video reteta de Parizer in cele ce urmeaza!

Retete cu pateuri gasiti mai jos in cele ce urmeaza, clic pe titlu pentru retete.

Sa vedem acum pentru reteta noastra de ce avem nevoie.

Parizer de casa din carne de porc – Ingrediente

800 g mușchi de porc( pulpa, spata)
1 lg-ță sare
1 lg-ță piper boabe
1-2 buc foi dafin
4-5 căței usturoi
usturoi granulat
sare, piper dupa gust
40 g gelatină
50 ml suc de sfecla roșie
2 flacoane plastic

Parizer de casa din carne de porc – Preparare

Se pune carnea la fiert în oala cu presiune împreuna cu sarea, piperul boabe,
foile de dafin și cățeii de usturoi pentru 40 minute. Daca nu aveti oala cu presiune o fierbeti intr-o oala pana carnea se patrunde usor cu furculita.

Parizer de casa din carne de porc

Carnea fiartă se taie bucăți și se pune in blender. Se adaugă sucul de sfeclă roșie.

Gelatina se dizolvă în 500 ml zeamă în care a fiert carnea. Se condimentează cu sare, piper macinat și usturoi granulat și se adaugă zeama în care am dizolvat gelatina.

Parizer de casa din carne de porc

Pornim blenderul. Am folosit blenderul de sticla de la Robotul de bucatarie Heinner HPM-L1200RD .Pasta obținută se toarnă in 2 flacoane tăiate. Se acoperă cu folie și se pun la rece pentru cel putin 12 ore.

Parizer de casa din carne de porc

A doua zi scoatem flacoanele de la rece și scoatem din ele parizerul care este deja închegat. Se feliază și se poate servi cu ceapa verde, rosii, castraveti sau cu sos de maioneza fiarta, sau ketchup.

Parizer de casa din carne de porc

In una din postari am sa va prezint si reteta Salamului de casa fiert pe care il pregatesc tot des in ultima perioada, doar ca necesita timp mai indelungat si nu am apucat sa filmez inca toata procedura.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram