Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Toba cu limba de porc

Toba cu limba de porc

Ce este mai de sezon in aceasta perioada? Clar, multe preparate de porc precum si Toba cu limba de porc. Nu este nevoie sa taiati porcul in batatura ca sa puteti pregati toba. O puteti face oricand si oriunde, in orice anotimp.

Ca sa umpleti toba nu aveti nevoie de stomac sau vezica de porc( basica) sau mate crete, simplu, puteti umple toba in pungi asezate in flacoane de plastic taiate si astfel obtineti rulade frumoase, cilindrice de toba.

Iata inca doua retete cu toba putin diferite de ceea ce urmeaza.Clic pe titlul din imagini pentru reteta!

Eu va dau cantitatile folosite de mine din care mi-au iesit 3 rulouri destul de mari de toba puse la inchegat in flacoane de apa minerala de 2 litri.

Toba cu limba de porc – Ingrediente


9 bucati limba de porc
2 kg pulpa porc
9 picioare de porc
4 capatani mai mari de usturoi
sare, piper macinat
boabe de piper
1 lingurita boia de ardei dulce
6 plicuri gelatina ( de 10 g)
3-4 pungi mai rezistente
flacoane de apa minerala de 2 litri

Iata si cateva retete cu carnati unii pregatiti in Moldova, altii pregatiti in Crisana…. Clic pe titlul din imagini pentru retete!

Toba cu limba de porc – Preparare

Pulpa de porc se pune in apa rece la fiert impreuna cu 1 lingura sare, 1 lingurita piper boabe si 1 capatana de usturoi( desfacuta). Se fierbe pana carnea se patrunde usor cu furculita. Eu am ales sa o fierb in Multicooker-ul cu gatire la presiune de la Heinner si am setat pentru 40 minute fierberea. Daca nu aveti la indemana asa ceva puteti folosi si o oala sub presiune, sau in oala obisnuita doar ca timpul de fierbere va fi mai lung.

Toba cu limba de porc

Picioarele de porc inainte le-am parjolit cu arzatorul manual, daca nu aveti unul la indemana e bun si flacara de aragaz desi o sa va descurcati putin mai greu, nu este imposibil. Dupa ce le-am parjolit le-am curata bine cu cutitul dupa care le-am spalat.

Fiind facute si aceste manevre cu pisoarele de porc le-am pus la fiert in apa rece cu 1 lingura de sare, 1 lingurita boabe de piper, si 1 capatana usturoi. Normal ca am ales calea mai scurta si am folosit oala cu presiune pe care am setat-o pe 60 minute. Se pot fierbe si in oala simpla doar ca timpul de fierbere este mult mai lung, de cateva ore. Se fierb pana carnea se desprinde usor de pe oase.

Toba cu limba de porc

Limba de porc se spala bine jub jet de apa si se pune si aceasta la fiert in apa rece cu sare, piper boabe, si usturoi, tot in oala cu presiune 60 minute. Nu e necesar sa mai spun ca se pot fierbe si fara oala minune, doar timpul de fierbere difera. Se fierbe pana se patrund usor cu furculita.

Toba cu limba de porc ….

Acum ca toate au fost fierte trecem la urmatoarea etapa. Carnea fiarta se scoate si se lasa la racit dupa care se rupe fasii cu mana sau se taie cuburi. Picioarele fierte se scot, se lasa la racit dupa care se indeparteaza toate oasele existente si se taie bucati.

Atentie!!! Apa in care au fiert picioarele se strecoara si se pune deoparte, o sa avem nevoie de o parte din ea!

Limba fiarta si racita se curata si se taie cubulete nici mari dar nici mici, asa potrivite.

Toba cu limba de porc – Asamblare

Intr-un vas mai mare punem toate ingredientele pregatite ca in cele aratate mai sus. Curatam circa 6 catei de usturoi mai mari, se razuie sau zdrobesc si se freaca cu 1 lingurita de sare adaugand putin ulei pana obtinem o pasta mai groasa, un fel de maioneza de usturoi. Adaugam la aceasta pasta de usturoi 1 lingurita de boia dulce.

Toba cu limba de porc

Usturoiul astfel pregatit se adauga la ingredientele din vas. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gustul fiecaruia si turnam la toata compozitia de carne, picioare, limba circa 1,5 l supa in care am fiert picioarele de porc.

Gelatina se pune la hidratat in circa 100 ml apa rece dupa care se incalzeste ( NU SE FIERBE!!!!) usor si se adauga la compozitia de carne. Se amesteca, se gusta din nou si daca este nevoie se condimenteaza cu sare, piper sau chiar si usturoi daca vreti sa fie mai usturoiata toba.

Flacoanele de apa minerala se vor taia cat sa le indreptam( sa nu fie curbate), pungile se vor gauri ici colo cu un ac mare pentru a se scurge grasimea si se vor aseza in flacoanele taiate. In fiecare punga punem umplutura de toba si apoi flacoanele se pun la rece pana se incheaga bine.

preparare-asamblare

Cand sunt inchegate, se scot din flacoane, din pungile in care au fost puse si se trage peste ele folie alimentara si se pastreaza la rece.

Toba cu limba de porc

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram