Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi, si ca in fiecare an pregatim bunatati pentru masa de Craciun. Preparatele din carne de porc sunt nelipsite, pe langa toba, caltabosi, carnati, kaizer, va propun si aceasta reteta de sunca fiarta in zeama de varza. Este un preparat ce nu necesita afumare, asa ca poate fi pregatit in cantitati mici si ori de cate ori avem pofta.
Faptul ca este fiarta in zeama de varza si condimentata la final cu un amestec de boia dulce, iute si afumata, face ca aceasta sunca sa aiba un gust deosebit. Poate fi mancata alaturi de ceapa, mustar, sos de hrean sau cu orice va place.
Pentru a fi siguri de calitatea produselor, va recomand sa va achizitionati ingredientele din magazine sigure, in care calitatea si siguranta alimentara sunt pe primul loc.
Mai jos va recomand inca doua retetete cu preparate numai bune de pus pe masa de Craciun!!
Sunca fiarta in zeama de varza- Ingrediente
- 2 bucati fleica de porc
- 1,5 l moare de varza
- 3 foi de dafin
- 1 lingura mix boabe de piper
- sare
- 4-5 catei de usturoi
- Altele
- amestec de boia dulce, iute si afumata
- mudei de usturoi(optional)
Sunca fiarta in zeama de varza- reteta video
Cum pregatim sunca fiarta
Bucatile de carne se pun in Multicooker cu gatire la presiune HPCK-6IX (in cazul meu) sau intr-o oala cu peretii inalti. Se adauga zeama de varza, usturoiul, foile de dafin, piperul si sare in functie de cat de sarata este zeama de varza.
Se inchide cu capacul si se fierbe la presiune inalta pentru 35 min sau la flacara pe aragaz pana ce carnea se patrunde usor cu furculita.
Se scoate, se lasa sa se raceasca putin, se unge cu putin mujdei(optional) si se presara cu boia cu ajutorul unei strecuratori.
Se lasa sa se raceasca bine la frigider, dupa care poate fi consumata cu placere!!
Sa aveti spor si pofta!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!