Asa cum e traditia, pe masa de Pasti nu trebuie sa lipseasca cozonacul si pasca pe langa friptura de miel, drobul si ouale rosii.
Dar fiindca unora dintre noi nu ne permite sanatatea sau chiar nu dorim sa consumam zahar si faina alba, astazi va propun o reteta de pasca ce nu contine nici unul dintre aceste ingrediente.
Pasca fara zahar cu aluat de cozonac este pregatita cu KetoMixul pentru cozonac-Fit Food, un amestec de fibre de bambus, faina de migdale si tarate psyllium, indulcitorul eritritol si alte ingrediente sanatoase.
NoSugar Shop alaturi de Oale si Tigai ne-au propus sa participam la campania „Parfum de Cozonac #farazahar” pregatind o pasca sau cozonac pentru masa de Pasti.
Am ales sa pregatesc o pasca, am fost tare curioasa daca are acelasi gust ca si pasca traditionala, sincer se apropie foarte mult si am fost tare incantata de rezultat.
Daca va place pasca mea, m-as bucura sa apreciati postarea de pe pagina Facebook si Instagram, cea mai apreciata postare din campanie va primi un premiu din partea organizatorilor. Multumesc!!
Pasca fara zahar cu aluat de cozonac-Ingrediente
- Aluat de cozonac
- 200 g KetoMix pentru cozonac-Fit Food
- 2 oua intregi
- 2 galbenusuri
- 50 g indulcitor
- 200 ml chefir
- 60 g unt topit
- 7 g drojdie uscata
- un praf de sare
- Crema de branza
- 500 g branza de vaci
- 150 g smantana grasa
- 150 g indulcitor
- 4 oua
- vanilie
- coaja rasa de lamaie
- un praf de sare
- boabe de aronia desidratate
- un galbenus pentru uns pasca
- Ustensile
- tava rotunda cu diametrul de 18 cm
- mixer
- hartie de copt
Cum pregatim pasca fara zahar
Pentru inceput pregatim aluatul de cozonac. Am urmat intocmai retata propusa pe pachetul de ketomix pentru cozonac fiindca nu am lucrat niciodata cu acest produs si nu am vrut sa gresesc.
Ouala se mixeaza cu indulcitorul, chefirul, drojdia si sarea. Se adauga treptat ketomixul pana se obtine un aluat omogen. La final se adauga untul si se incorporeaza.
Se acopera vasul si se lasa la dospit 1,5h.
Umplutura de branza dulce
Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se mixeaza pana ce se obtine o crema omogena.
Se adauga apoi boabele de aronia deshidratata sau alte fructe uscate ce nu contin zahar.
Asamblare
In tava tapetata cu hartie de copt se intinde 3/4 din cantitatea de aluat inclusiv pe peretii tavii. Se toarna deasupra crema de branza, iar din restul de aluat se impleteste o cununa ce se aseaza pe marginea tavii.
Se unge cu galbenus de ou, se acopera cu o folie de staniol si se coace in cuptorul preincalzit la 165C pentru 1h30 min.
Se opreste cuptorul si lasa tava in cuptor pana la racirea completa.
Pasca fara zahar cu aluat de cozonac se portioneaza si se mananca cu mare pofta!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!