Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Placinte cu branza si piersici

placinte cu branza si piersici

Sarbatorile de iarna sunt printre cele mai asteptate sarbatori de peste an. Aduc bucurie, pace si liniste, ne fac mai buni, mai darnici si mai apropiati de cei dragi.
Acum la sfarsit de an, am primit o provocare frumoasa de la prietenii Sun Food, de a pregati placinte savuroase pentru sarbatori de poveste.
Gandul m-a dus la placintele clasice cu ravase ce le pregatesc an de an in Ajunul Anului Nou.
Asa ca am ales sa fac aceste placinte cu branza si piersici dandu-le forma festiva de bradut si bomboane de pom in care am strecurat cateva ravase.

placinte cu branza si piersici

Cum pregatim aceste placinte cu branza si piersici

  • doua foi aluat foitaj
  • 500 g branza dulce de vaci
  • piersici din compot Sun Food
  • 150 g zahar
  • un plic zahar vanilat bourbon
  • 2 oua
  • 2 linguri gris
  • o lingura coaja rasa de lamaie
  • un galbenus pentru uns
  • seminte de susan pentru decor
  • zahar pudra vanilat
  • un praf de sare
    Nota: Costul total al ingredientelor pentru realizarea celor 4 placintele si a bradutului este estimat la 32 lei.
    El poate sa difere in functie de unde achizitionati ingredientele.
placinte cu ravase

Cum pregatim placintele cu ravase

Branza de vaci se mixeaza cu zaharul si sarea pana capata consistenta unei creme omogene. Se adauga ouale, grisul, zaharul vanilat si coaja de lamaie si se amesteca in continuare pana la omogenizare.

ingrediente placinte

Piersicile din compot se pun intr-o strecuratoare si se lasa pana se scurge tot lichidul apoi se sterg usor cu un prosop de hartie. O parte se taie in felii subtiri pentru a le pune in placinta bradut iar o parte se taie pe din doua pentru placintele „bomboane de pom”
Foitajul se pune pe blatul de lucru presarat cu faina si se intinde usor cu merdeneaua. Se decupeaza un cerc cu diametrul cat permite foaia de foitaj sau cat de mare doriti sa il faceti.

placinte cu ravase

Se taie marginile cercului in fasii asa ca in imagine, se aseaza branza in mijoc sub forma de con, peste ea se pun 2-3 ravase (impachetate bine) cu mesaje dedicate celor ce v-or manca placinte iar peste, se pun feliile de piersici.
Se pliaza fasiile de aluat astfel incat sa se impleteasca frumos si sa capete forma de bradut. Se unge cu galbenus de ou si se presara cu seminte de susan.

placinte

A doua bucata de foitaj se taie in dreptunghiuri egale, se aseaza branza, ravasele si desupra cate un sfert de piersica.
Se aduna capetele si se leaga cu fasii de aluat foitaj astfel dand forma placintelor de bomboana de pom .

placinte cu branza si piersici

Placintele se coc in cuptorul preincalzit la 190 grade C pentru 30-40 min. pana ce foitajul se rumeneste frumos.
Se consuma calde sau reci alaturi de cei dragi !!

Sa aveti sarbatori frumoase cu sanatate si bucurii!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram