Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Strudel „Codita”- Copfos Retes


















Ingrediente :
500 gr faina
200 gr untura(sau 250 gr rama)
1 ou
2 linguri zahar
25 gr drojdie proaspata
1/4 lingurita sare
150 ml lapte
coaja razuita de la 1 lamaie
2 galbenusuri pentru uns

Cum procedam :
In 150 ml lapte caldut punem 2 linguri de zahar si 1/4 lingurita sare ,apoi dizolvam 25 gr drojdie in acest lapte. Lasam sa dospeasca putin. Intre timp punem 500 gr faina intr-un vas si in el punem 200 gr untura. Faina se amesteca bine cu untura , adaugam 1 ou, coaja rasa de la o lamaie si laptele in care am dizolvat drojdia.Lucram totul bine pana obtinem un aluat omegen si usor. Lasam aluatul la dospit pentru 30 minute la loc caldut.
In acest timp pregatim umplutura cu care vom umple coditele de strudel.Eu am umplut cu branza dulce amestecat cu zahar, zahar vanilat, galbenus de ou si coaja de lamaie rasa, am pregatit o umplutura de mere razuite cu scortisoara, zahar si un pic de gris, si una din codite am umplut-o cu dulceata de capsuni.
Aceste codite se pot umple cu orice umplutura doriti de fapt, eu am exemplificat doar umpluturile folosite de mine.
Dupa ce aluatul a dospit ,se rastoarna pe un planseu de lemn presarat cu un pic de faina si se imparte in 4 parti egale aluatul. Fiecare bucata se intinde in fasii mai lungi si mai inguste cu o grosime de 3-4 mm.Pe marginile mai lungi ale fasiilor de aluat se vor face taieturi inclinate adanci de 6-7 cm la o distanta de 4-5 cm o taietura de alta.Aluatul va arata ca si crengile unui brad.Mijlocul fasiilor se presara cu pesmet si peste punem umplutura dorita. Acum indoim capetele extreme ale aluatului peste umplutura si incepem sa pliem marginile peste umplutura de la dreapta la stanga ca si cum am impleti o codita.(eu am inceput pliatul de la stanga la dreapta). Se unge cu coditele astfel obtinute cu galbenus de ou si se da la cuptor pe care in prealabil l-am incalzit .
Coditele de studel se pot presara deasupra cu zahar praf.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...