Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Trandafiri

TrandafiriMinciunelele clasice prezentate sub forma de trandafiri. Va recomandam sa incercati reteta de MinciuneleCsorege Fank , care este deosebit de pufoasa.

Ingrediente Trandafiri:

500 gr faina
200 gr untura (sau 250 gr unt sau rama)
3 oua
1 praf sare
100 gr zahar
2 plicuri zahar vanilat
coaja de lamaie rasa
1/4 sfert plic praf de copt

Preparare Trandafiri:

Faina se amesteca cu untura apoi adaugam ouale , sarea , zaharul, zaharul vanilat coaja rasa de lamaie si praf de copt si framantam totul bine pana se omogenizeaza . Trebuie sa obtinem un aluat mai tare . Se imparte in trei bucati coca obtinuta si fiecare bucata se intinde la aceiasi grosime . Se decupeaza fiecare cu pahar de marimi diferite. Se bate cu o furculita un albus de ou si mijlocul fiecarui disc cat punem degetul atingem cu albus. Peste adaugam cercul de aluat mijlociu, repetam faza cu albusul si punem cercul mai mic . Asezate astfel la taiem marginile in 4 in asa fel incat marginea fiecarui disc sa fie taiat. Se preseaza mijlocul fiecareia . Se pun la copt in untura incinsa ( daca le veti coace in ulei se va face spuma).
Dupa coacere se scot ,se lasa la stors si se orneaza cu zahar ars , zahar pudra sau cu ambele .
Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 2, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page