Aceasta Caracatita la tigaie este o reteta foarte usor de preparat acasa. Se poate pregatila tigaie dar si la gratar alaturi putand servi un pahar rece de vin rose din gama Maiastru de la Crama Oprisor.
Maiastru Rose are o anumita personalitate, caracterizata printr-o textura catifelata deosebita, o intensitate aromatica neobisnuita si o mineralitate aparte.
Maiastru Rose este un vin demisec modern, delicat, cu aroma proaspata de capsuni si fragute ce incita atat prin intensitatea aromatica cat si prin intensitatea gustului. Este o alegere inspirata pentru un vin racoros de vara.
Maiastru Rose se poate asocia simplu sau in compania preparatelor cu fructe de mare.
Acest preparat cat si vinul este excelent de a se servi pe perioada de vara. Astfel pregatita caracatita este aromata, frageda si delicioasa. Sa vedem in cele ce urmeaza cum am pregatit aceste tentacule de caracatita.
Caracatita la tigaie – Ingrediente
1 pachet tentacule de caracatita ( gasiti la Lidl sau Kaufland)
5-6 linguri ulei de masline
3 catei de usturoi taiati marunt
sucul stors de la o lamaie
sare, piper macinat dupa gust
1/2 lingurita oregano uscat
3-4 linguri patrunjel verde taiat marunt
Pentru fierbere am folosit
100 ml vin rosu
apa
Caracatita la tigaie – Preparare
Tentaculele de caracatita se pun intr-o oala( daca sunt inghetate lasati la dezghetat apoi le puneti la fiert), se adauga vinul rosu si apa cat sa fie acoperite si se fierbe 40 de minute. Eu am folosit multicookerul la presiune si am fiert timp de 20 de minute.
Se scoate caracatita din oala se clateste sub jet de apa si se pune deoparte.
Intr-un vas mai adanc punem uleiul de masline, patrunjelul taiat marunt, oregano, usturoiul taiat marunt si condimentati cu sare si piper.
Amestecati si turnati peste caracatita. Lasati la temperatura camerei pentru 30 minute sau 1 ora.
Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline prajiti tentaculele de caracatita timp de 3-4 minute ( sau pe gratar) pe fiecare parte.
Se ia de pe foc si se pun intr-un bol. Stropiti cu zeama de lamaie, presarati cu putin patrunjel si mai condimentati cu putina sare si piper.
Puteti servi ca atare sau cu o garnitura de orez salbatic.
Alte retete cu fructe de mare sau peste va recomandam in imaginile de mai jos
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!