Fiecare dintre noi are o metoda de a pastra Verdeturi pentru iarna, fie in borcane cu sare, fie in congelator fie prefera sa le usuce. Dintre aceste metode eu prefer sa folosesc congelarea lor.
Iata o alta metoda cu verdeturi puse la borcan pe care o foloseam anii trecuti.
Stiu ca toata iarna gasim verdeturi in magazine, dar sincer sa fiu cele din gradina sunt mai aromate chiar si asa congelate. In fiecare an in fac provizii pentru iarna cu frunze de telina, leustean, tarhon si patrunjel verde.
Verdeturi pentru iarna
frunze de telina, de leustean, tarhon sau patrunjel
pungi ziplok
Pregatire – Verdeturi pentru iarna
Luam frunzele pe care dorim sa le punem la pastrare si le spalam in mai multe ape. Dupa ce le-am spalat le lasam sa se scurga bine.
Luam frunzele de pe cotoarele mai groase. Cu ajutorul unui robot de bucatarie le vom toca cat mai marunt.
Normal ca puteti taia si manual cu un cutit, dar timpul de taiere va fi mult mai indelungat asa ca de ce sa nu ne usuram munca daca avem aceasta posibilitate.
Mai pregatesc in fiecare vara Vegeta de casa dupa reteta de mai jos.
Dupa ce verdeata a fost taiata o vom pune in pungi ziplok, le prefer pe cele de marime nici prea mici, dar nici prea mari.
Dupa ce am pus in pungi verdeata taiata, pe fiecare pun cate o eticheta pe care imi notez ce frunze am taiate dupa care le punem frumos in congelator.
Astfel iarna scot punguta cu verdeata dorita, o desfac si imi tau din verdeata de cat am nevoie. Inchid pungunta ziplok si o asez din nou in congelator.
Voi ce metoda folositi? Mai jos va lasam si 2 metode de a pune zarzavaturi pentru ciorbe la borcan.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!