Ptr blat avem nevoie de urmatoarele :
200 gr rama
300 gr zahar
300 gr faina
6 oua
rama topit ptr. a unge forma
gris ptr a tapeta forma
Ptr. ornat
1 albus de ou se bate bine cu mixerul si se adauga 3-4 picaturi de
lamaie sa nu se intareasca repede
160 gr zahar praf
Coloranti alimentari ptr. a colora pasta de zahar.
Nuca de cocos
Avem nevoie si de o forma in care coacem mieluselul sau daca nu coacem un blat si decupam forma de miel apoi le lipim cele doua bucati eventual cu o crema sau cu pasta de zara folosita la ornat.
Preparare :
Se freaca spuma 200 g rama cu 300 g zahar, se adauga ouale si se continua amestecarea pana se omogenizeaza , apoi treptat adaugam faina cu care o amestecam bine.
Forma o ungem cu rama (unt) si presaram peste un pic de gris.Se pune aluatul in forma si se coace la foc mic.
Dupa ce a copt scoatem din forma , lasam la racit si incepem sa ornam dupa imaginatia fiecaruia mieluselul. Eu l-am glasat cu pasta de zahar si albus apoi am presarat mielul cu nuca de cocos.
Comentarii recente
Adela Zilahi
12/04/2011 at 11:37foarte frumos mielut! cred ca este foarte bun si la gust:))…o zi frumoasa!
VERONICA
13/04/2011 at 19:17Ce frumos este mieluselul teu,vin si eu la o feliuta!
retete- ina
14/04/2011 at 06:42foarte frumos,felicitari
dian@
12/04/2012 at 21:27foarte frumos mielutul!!
dian@
12/04/2012 at 21:28foarte frumos mielutul!!
Anonymous
11/05/2012 at 14:53de unde as putea cumpara si eu o forma pt miel?a avut bunicamea dar ia fost furata :((
Lory
13/05/2012 at 18:01Din cate stiu …sper sa nu gresesc 🙂 Lia il are luat din Ungaria .Dar se gasesc si pe site-urile ce comercializeaza ustensile de bucatarie
Lory
13/05/2012 at 18:00Multumim fetelor :*:*