Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Minieclere pregatite cu ajutorul vasului Delimano

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minieclere pregatite cu ajutorul vasului Delimano
In urma parteneriatului cu Delimano am intrat in posesia a doua vase Delimano Ceramica.
Fiindca nu stiam nimic despre aceste vase ne-am documentat si am ramas placut surprinse sa aflam ca in ele putem gati cam tot ce se poate de la mamaliguta,tocanite,fripturi pana la creme pentru prajituri si de ce nu dulceturi.
Pentru a gati toate acestea de fiecare data foloseam vase cu peretii cat mai grosi sau ceaunele de fonta fiindca mereu era o mare problema si aceeia de a se prinde de peretii lor oricat de mult am fi amestecat in ele .
Stratul de ceramica cu care sunt imbracate vasele Delimano Ceramica fac ca suprafata lor sa fie extrem de fina ,usor de spalat,nu ai surpriza neplacuta ca mancarea sa se lipeasca,mancarurile preparate in ele fiind mult mai gustoase, pline de vitamine si minerale, deoarece pot fi pregatite cu foarte putine grasime.Este un material ecologic,natural rezistent la zgarieturi,la temperaturi inalte si socuri termice.

Vasele Delimano Ceramica au manere ergonomice prevazute cu un senzor de temperatura care isi schimba culoarea de la negru la rosu. In acel moment puteti reduce focul, fiindca vasul nu are nevoie de o temperatura ridicata constanta.
Un alt amanunt care ni s-a parut important ar fi acela ca pot fi folosite pe masini de gatit cu gaz,plite electrice,vitro ceramice.

Cu astea fiind zise le-am pus la treaba sa vad de ce sunt in stare 🙂 Am pregatit semipreparatele pentru reteta:
Minieclere cu crema de vanilie
Mai exact compozitia pentru coji,crema de vanilie si glazura de ciocolata .
Va pot spune ca am fost foarte multumita !!

Prima data am facut in ea compozitia pentru cojile de ecler …compozitie pe care deobicei o faceam intr-un ceaunel de fonta.

Coji de ecler
Ingrediente

400 ml apa
200 ml ulei
400 gr faina
8 oua
un praf de sare

Mod de preparare
Apa, uleiul si sarea se pun la fiert in vasul Delimano Ceramica pana ce da in fiert. Adaugam faina cernuta in bloc si amestecam energic cu o paleta pana ce toata faina s-a incorporat iar aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Se rastoarna compozitia intr-un castron si se lasa sa se racoreasca. Se aduga ouale unul cate unul pana ce le incorporam pe toate mixand compozitia cu putere . Compozitia obtinuta se toarna pe hartie de copt cu ajutorul posului prevazut cu sprit in minieclere.Acestea se pun la copt in cuptorul preincalzit. Primele 13 min cuptorul trebuie tinut pa pozitia 1 dupa care ultimel;e 5-6 min la pozitia 3 chiar 4. In timpul celor 13 min e de preferat ca usa cuptorului sa nu fie deschisa astfel evitam ca eclerele sa nu se lase.
Dupa ce s-au copt se scot pe o tava si se lasa sa se raceasca.






Crema de vanilie
1,3 l lapte
5 oua
250 gr faina
450 gr zahar
1 plic zahar vanilat bourbon
Glazura
400 gr ciocolata
150 ml frisca
100 gr ciocolata alba (pentru gratar)

Mod de preparare
Un litru de lapte se pune la fiert in vasul Delimano Ceramica .Faina ,350 gr zahar ,300 ml lapte, 3 oua intregi si 2 galbenusuri se amesteca foarte bine.Cand laptele a dat in fiert adaugam peste compozitia de mai sus si fierbem la foc potrivit amestecand mereu .Crema este gata cand s-a ingrosat si se desprinde usor de pe peretii vasului.Dupa ce s-a temperat bine adaugam peste ea albusurile batute spuma cu 100 gr zahar si zaharul vanilat bourbon si amestecam lejer pana la incorporare.


Cojile racite se umplu cu crema de vanilie cu ajutorul posului cu sprit facand o mica gaura in lateral .
Se trec fiecare prin glazura de ciocolata pe care deasemeni am facut-o in vasul Delimano Ceramica fara nici o grija ca s-ar prinde de el .


La final le dam un gratar din ciocolata alba si sunt gata de a fi servite 🙂

Pofta buna!!!

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...