Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu mar si vin alb


Ingrediente
400 gr aluat foietaj
4 mere mari
1 plic zahar vanilat
un plic budinca de vanilie
sucul de la o lamaie
150 gr zahar
100 ml vin alb dulce
100 gr zahar pudra
1 galbenus




Mod de preparare
Aluatul se decongeleaza la temperatura camerei.Merele se curata de coaja si se scoate cotorul.Doua din ele se taie felii subtiri iar doua in cubulete .Se stropesc cu zeama de lamaie.
Cubuletele de mar se pun intr-o oala cu zaharul,vinul si zaharul vanilat si se fierbe pana ce merele incep sa se inmoaie dupa care se rastoarna peste ele praful de budinca dizolvat in putina apa rece.Se fierb impreuna pana ce compozitia incepe sa se lege.Se lasa la racit inainte de intrebuintare.
Din aluat decupam cerculete cu diametrul de 12-14 cm pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Se aseaza in mijloc amestecul de mere racit lasandu-se o margine de 1,5 cm.Deasupra se pun feliile de mar,ungem cu galbenus de ou marginea si se pudreaza cu un strat gros de zahar pudra. Tava se baga la cuptorul preancalzit pentru 25 min la treapta 3-4.
Prajiturile se servesc atat calde cat si reci .

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *