Prajitura Caramel, retete prajituri. Prajituri cu crema caramel. Prajitura cu foi si crema. Glazura de ciocolata.
Anul acesta Dr.Oetker, ne invita sa prajiturim in cadrul campaniei ”Iarna asta, dorințele tale se îndeplinesc!”,iar noi , la randul nostru, provocam prietenii sa ni se alature fiindca putem castiga impreuna premii frumoase!!
Iar daca cumparati produsele aflate la promotie, va puteti inscrie in site unde va asteapta o multime de premii.
Eu am ales sa pregatesc Prajitura Caramel, trebuie neaparat sa o incercati!!
Prajitura Caramel-Ingrediente
3 oua
10 linguri ulei
10 linguri lapte
5 linguri zahar
800 g faina
1 fiola esenta vanilie Dr.Oetker
un plic amoniu pentru prajituri Dr.Oetker
1 lingurita zeama de lamaie
Pentru crema
300 g zahar pentru ars
4 oua
300 g zahar
250 g nuca
1/2 l lapte
3 linguri faina
1 plic Finesse coaja de portocale Dr.Oetker
250 g unt
Pentru decor
2 plicuri Glazura neagra Dr.Oetker
sau 200 g ciocolata topita
Prajitura Caramel-Mod de preparare
Foi
Intr-un vas se amesteca ouale cu zaharul si esenta de vanilie, se adauga uleiul si laptele iar la final faina si amoniu stins in zeama de lamaie.
Aluatul se imparte in 4 buca se se coc pe spatele tavii pe hartie de copt.
Crema
Se ard 300 g de zahar, se stinge cu laptele si se tine pe foc pana ce zaharul se dizolva.
Separat ouale se bat cu zaharul, se adauga faina, nucile macinate si finesse coaja de portocale Dr.Oetker.
Se toarna laptele caramel si se continua fierberea , amestecand continuu pana ce crema se ingroasa.
Se da deoparte si se incorporeaza untul cu ajutorul mixerului.
Crema se imparte in 3 si se aseaza peste fiecare foaie.
Se aseaza deasupra un tocator pentru a presa prajitura.
Se lasa la rece peste noapte.
Se glaseaza cu glazura de ciocolata si se portioneaza dupa preferinta.
Comentarii recente
Elena Gyurka
22/12/2016 at 14:59Amoniu pot sa l inlocuiesc cu praf de copt?
simona
18/11/2017 at 17:31Untul trebuie incorporat in crema racita sau calda?
Loredana
03/12/2017 at 21:26In crema rece, iar untul sa fie la temperatura camerei.