Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu nuca cu foi fragede

Prajitura cu nuca cu foi fragede

Aceasta Prajitura cu nuca cu foi fragede era una din prajiturile preferate de tatal meu. Mama o avea in caietul cu retete cu denumirea de Erzsebet kocka, iar matusa mea o cunoaste cu denumirea de Dios Racsos.

Nu denumirea conteaza in cele din urma ci produsul finit. Am hotarat ca de Florii sa pregatesc aceasta prajitura care imi aduce aminte de vremurile din copilarie.

Sa vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru a o pregati.

Prajitura cu nuca cu foi fragede

Ingrediente foi
400 g faina
1 plic praf de copt
160 g untura ( 200 g unt)
100 g zahar
1 praf de sare
2 galbenusuri
100 g smantana 20%

Ingrediente umplutura
150 g zahar
3 oua intregi
1 plic zahar vanilat
150 g nuca macinata
coaja rasa de la o lamaie

Alte ingrediente necesare
Dulceata de caise( gem) 2-3 linguri pentru a unge foaia de aluat

Prajitura cu nuca

Prajitura cu foi si crema de vanilie

Preparare foi

Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul si sarea. Adaugam untura cu care o amestecam bine. Adaugam galbenusurile de ou, smantana si amestecam pana obtinem un aluat omogen.
Se acopera cu folie si se pune la rece pentru 30 de minute dupa care se va imparti in doua parti, o parte mai mare si una mai mica.

Preparare umplutura
Cele 3 galbenusuri se spumeaza cu 150 g zahar si zaharul vanilat. Adaugam la aceasta compozitie 150 g nuca macinata. Albusurile se bat spuma si se adauga la compozitia de nuca amestecand usor.

Prajitura cu nuca cu foi fragede

Asamblare

Din aluatul mai mare intindem o foaie si o asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Tava folosita are dimensiunea de 18×34 cm. Ungem foaia cu dulceata de caise si peste turnam compozitia cu nuca.

Din aluatul mai mic pregatim bastonase care se vor pune sub forma de gratii peste umplutura.Vedeti in imaginile de mai jos.

Prajitura cu nuca cu foi fragede

Coacere
Tava se pune in cuptorul preincalzit. Se foloseste functia de coacere sus-jos cu ventilatie la 150 grade Celsius pana se rumeneste frumos deasupra( circa 35-40 minute, timpul putand diferi de la un cuptor la altul).

Prajitura cu foi si crema de vanilie

Alte retete cu prajituri gasit in imaginile de mai jos

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram