Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu Nuca si Crema

Prajitura cu Nuca si CremaPrajitura cu Nuca si Crema

Aceasta Prajitura cu Nuca si Crema, este dupa parerea mea una din cele mai bune prajituri de casa. De altfel pentru mine toate prajiturile cu nuca si crema sunt cele mai bune dar aceasta prajitura le bate pe toate. De Craciun sa nu ratati sa o preparati. Va recomand sa incercati si Prajitura cu crema de vanilie si nuca caramelizata, dar nu trebuie sa ratati nici aceste Tobite  sau Prajitura Flodni,… .

Ingrediente pentru 2 Foi Prajitura cu Nuca si Crema :

10 albusuri
20 linguri zahar
10 linguri pesmet
10 linguri nuca prajita si taiata
(folosim o tava de 34×24 daca vrem ca prajitura sa fie mai inalta , daca o vrem mai joasa folosim tava de 30×40 )

Ingrediente Crema Prajitura cu Nuca si Crema :
10 galbenusuri
200 g zahar
3 linguri lapte
250 g unt sau margarina Rama cub
4 plicuri zahar vanilat
3 linguri cacao

Preparare Foi Prajitura cu Nuca si Crema :
Se bat albusurile adaugand treptat zaharul apoi cand este bine batut incorporam pesmetul si nuca. Din compozitia rezultata se coc doua foi pe dosul tavii pe hartie de copt. Foaia se pune in cuptorul preincalzit si se coace aproximativ 30 minute la foc mic .

Preparare Crema Prajitura cu Nuca si Crema:

Galbenusurile de oua impreuna cu zaharul pudra si 3 linguri de lapte se spumeaza pe baie de aburi pana se ingroase. Se ia deoparte, se lasa la racit dupa care adaugam 250 g unt sau margarina (Rama cub) cu care amestecam energic cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia. Impartim crema rezultata in doua parti egale. Intr-o parte adaugam zahar vanilat, iar in cealalta jumatate adaugam 3 linguri cacao.

Ansamblare Prajitura cu Nuca si Crema :
Pe prima foaie intindem crema  cu gust de vanilie peste care asezam a doua foaie de prajitura si deasupra punem crema cu cacao. Deasupra cremei  cu cacao se presara  nuca macinata prajita in prealabil sau nuca caramelizata (crant) .

Prajitura cu Nuca si CremaSe lasa 2-3 ore deoparte la rece apoi se poate servi.

Comentarii recente

  • silvia

    14/12/2013 at 21:19

    tava mea este de 25/35 este buna?

  • LoredanaCarp

    19/12/2013 at 15:06

    Ai lasat-o sa se raceasca?

  • Taby Tiru

    23/12/2013 at 15:21

    buna! o intrebare: cam cate grame de zahar vanilat trebuie sa pun la crema? ca eu am plicuri de 150g

  • Anna Kitty

    29/12/2013 at 16:26

    preparatul pt foi este moale… nu cred ca se coace pe dosul tavi….sigur nu e ceva gresit??? faina?

    • LoredanaCarp

      29/12/2013 at 16:37

      Da, compozitia pentru foi trebuie sa fie moale .Asezi o foaie de copt pe dosul tavii sau in tava (cum iti vine tie mai bine) se intinde compozitia cu o spatula sau un cutit de patiserie.

  • paula misaila

    30/12/2013 at 11:30

    in loc de crema de vanilie ,nu as putea face o budinca de vanilie instant? arata f.bine si deja pregatesc foile…multumesc de retetele de prajituri si torturi…mi-aduc aminte de anii din copilarie cand le facea mama mea….mai ales prajiturile cu foi. UN AN NOU FERICIT VA DORESC SI PLIN DE BUCURII SI IMPLINIRI!!!

    • LianaFilipas

      30/12/2013 at 13:40

      Incearca si cu crema instant dsi sincer noua personal nu ne place. An Nou Fericit !

  • Mihaela Cristina

    18/01/2014 at 19:44

    crema a iesit foarte moale,nu-mi place,o sa folosesc budinca

    • LianaFilipas

      18/01/2014 at 22:15

      Mihaela Cristina , poate ai pus untul , margarina in galbenusurile inca prea calde… Sau daca ai folosit margarina si nu ai folosit margarina la cub ci cea de la cutie asta e ! Crema iti ramane moale ! O seara frumoasa sa ai !

  • Andreescu Daniela

    05/07/2015 at 17:14

    Am incercat reteta,este foarte buna si usor de facut.

  • ioana

    27/11/2015 at 23:06

    Cum se face krant-ul deasupra? Multumesc!

    • Liana Liana

      29/11/2015 at 23:10

      Intr-o carticioara pui 10 linguri zahar cu foarte putina apa la foc si amesteci mereu pana zaharul se caramelizeaza. In acest moment adaugi o mana de nuci taiate grosier dupa care pe un fund de lemn pe o hartie de copt cerata, unsa cu putin ulei torni caramelul cu nuca. Lasi sa se intareasca apoi fie o zdrobesti cu facaletul fie o macini nu foarte marunt dupa care o presari peste prajitura.

  • paula

    05/02/2016 at 19:06

    foile se insiropeaza? Multumesc!

  • Felicia

    03/12/2017 at 20:09

    Prajitura este foarte buna. Eu am repetato de cateva ori.

  • Lenuta

    05/04/2018 at 16:21

    Pot inlocui crema de vanilie cu frisca

  • Andreea

    22/12/2018 at 08:14

    La ce temperatura (aproximativ) trebuiesc coapte foile? E precizat la foc mic doar..
    Am incercat aseara la 170*C in cuptorul electric dar au ramas cam moi pe partea dinspre dosul tăvii,sau poate asa trebuie?

  • Anca

    14/02/2020 at 19:33

    În poză crema este destul de groasă, la cantitățile care sunt în rețetă mi se pare că iese destul de puțină cremă! Care este secretul pentru o cremă pufoasă ca cea din poză?

  • Marta Kosa

    13/10/2021 at 11:11

    Da,intradevar cantitatea de crema e putina.Daca faci in tava mai mica si blatul creste.Nicidecum nu iese ca n poza.Crema de abia se intande pe blat.Dar ,lasind la o parte aspectul,gustul e foarte bun.Recomand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram