Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajituri asortate

Prajituri Asortate
Daca aveti in plan sa pregatiti mai multe sortimente de prajituri, pentru sarbatorile de Craciun sau pentru orice alta petrecere, eu va recomand sa incarcati sa pregatiti aceste retete de prajituri :
–   Minieclere
– Prajitura Delicia
– Prajitura Negresa

MiniamandineBlat
9 oua
9 lg zahar
8 lg faina
2 lg cacao
un praf de copt
Crema
300ml frisca lichida
300gr ciocolata amaruie
100gr zahar
o fiola esenta rom
Sirop
200gr zahar
250ml apa
esenta de rom

Glazura
ciocolata amaruie

Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat spuma albusurile cu 6 linguri de zahar iar galbenusurile cu 3 linguri de zahar, esenta de rom si zaharul vanilat.
Se unesc cele doua compozitii amestecand usor de jos in sus cu ajutorul unei spatule.
Se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se amesteca lejer de jos in sus pana se incorporeaza toata faina.
Se tapeteaza o tava sau cadru metalic pentru prajituri cu dimensiunea de (40/30 cm), cu hartie de copt se pune compozitia si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 35-40 min.
Se incearca cu o scobitoare daca este curata atunci blatul e copt.
Dupa ce s-a racit se taie in doua dupa care se insiropeaza cu siropul de rom si se umple cu un strat de crema preparata astfel: ciocolata se amesteca cu frisca lichida si zaharul pe foc doar pana ce se topeste fara sa o fierbem.
Se lasa la frigider aproape 2 ore apoi se spumeaza cu mixerul.
Blatul astfel umplut se da la rece cateva ore dupa care se portiuneaza patrate mici care se glaseaza in ciocolata sau fondant de cacao.

Diplomat de lamaie cu foi de rulada

Foi(3 buc)
9 oua
9 lg zahar
9lg faina

Crema
300 ml frisca
2 oua
150gr zahar
1 plic gelatina
1 plic crema desert de lamaie Grandiso
Mod de preparare
Se prepara compozitia de foi la fel ca ce-a de blat obisnuit si se coc trei foi pe hartie de copt.
Foile racite se umplu cu crema preparata astfel:ouale si zaharul se pun intr-un ceaunel si se fierb pana ce se formeaza o crema mai spumoasa, se lasa un pic sa se racoreasca si se adauga gelatina care a fost inmuiata in 100ml apa rece.
Se amesteca bine si se toarna peste frisca care a fost batuta.
Peste compozitia astfel obtinuta se adauga si crema desert preparata dupa instructiunile de pe plic.Inainte de a umple foile crema se lasa sa se inchege cam 1/2 ora.
Dupa ce am umplut foile pe jumatate din prajitura am ras ciocolata alba iar pe cealalta am turnat o glazura de albus formand desen cu ciocolata topita….si astfel dintr-o singura,, lovitura” am obtinut doua prajituri cu aspect diferit 🙂

Pofta buna!!

Comentarii recente

  • Cati

    29/07/2011 at 23:49

    LORY,

    ESTI MINUNATA!!! Salivez numai cand ma uit la pozele postate de tine!
    As dori sa fac si eu diplomatul cu crema de lamaie, insa am o problema. Nu gasesc crema desert de lamanie Grandiso, nici macar de la Dr Oetker. Ai alte sugestii?
    Mersi mult, pupici!

  • Lory

    30/07/2011 at 10:00

    Cati multumesc mult :* Crema asta desert o luam de la Plus dar s-au desfiintat magazinele de curand si nu cred ca o mai poti gasi in alta parte .Dar te sfatuiesc sa faci asa : in loc de 2 oua intregi sa folosesti 5 galbenusuri cu 200 gr de zahar le fierbi pana se spumeaza (amestecand continuu)…procedezi incontinuare cum scrie in reteta … ouale dau cremozitate cremei .In loc de crema aia poti obtine gustul cu zeama si coaja rasa de la o lamaie.Sa nu folosesti cumva esenta de lamaie in loc de lamaie ca strici totul 🙂
    Te astept cu impresii :0
    Pupici:*

  • Anonymous

    29/02/2012 at 19:51

    waw………nu mai gasim cuvinte,,,,,minunat!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram