Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulada Dots- Turo Rudi









Ingrediente aluat:

400 gr faina

240 gr unt (margarina)

2 lingurite bicarbonat de sodiu

2 linguri zahar praf

2 linguri cacao

2 galbenusuri ou

200 ml smantana

Ingrediente crema :

1 kg branza dulce

8 galbenusuri

400 gr zahar pudra

6 linguri gris

2 plicuri zahar vanilat

Coaja razuita de la 1 lamaie

200 gr stafide

Alte ingrediente :

Ciocolata de menaj pentru ornat.

Preparare:

Cantitatile date sunt de ajuns pentru a obtine 2 rulade .

400 gr faina,240 gr margarina (unt ),2 lingurite de bicarbonat ,2 linguri zahar pudra ,2 galbenusuri de ou (albusurile le punem deoparte caci le vom folosi lacrema), 2 linguri cacao ,si 200 ml smantanaamestecam bine pana la omogenizare si obtinem un aluat pe care il vom imparti in 2 parti egale.

Intindem o partesi tapetam o forma de chec cu el in asa fel incat sa ajunga aluatul sa acoperim si umplutura (il intindem mai mare decat forma de chec si cu marginile ramase in surplus vom acoperi umplutura). .Procedam la fel si cu a doua parte a aluatului.

Acestea fiind facute ne apucam de umplutura. Intr-un vas punem cele 8 albusuri de ou si cele 2 albusuri ramase de la aluat( deci 10 albusuri de ou ) si le batem spuma . Separat punem 1 kg branza ,8 galbenusuri , 400 gr zahar pudra , 6 linguri gris , 2 plicuri zahar vanilatsi coaja razuita de la 1 lamaie(si 200 gr stafide daca va place , eu nu am pus ) si amestecam bine pana se omogenizeaza totul. La aceasta compozitie adaugam albusurile de ou batute spuma si amestecampana la omogenizare.

Aceasta crema o turnam in formele de chec in care am asezat deja aluatul intins, siacoperimcrema cu restul de aluatdupa care dam formele la cuptor .Cuptorul va fi incalzit in prealabil. Se tine pana foaia de deasupra este coapta (putem face proba cu scobitoarea). Dupa ce a copt ,lasam la racit , scoatem ruladele din forma si glazuram cu ciocolata de menaj topita la aburi in care vom pune si putin unt . Se lasa la racit pana se prinde glazura , apoi se poate servi.

Pofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...