Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort cu crema ganache


Tort cu crema ganache
Ingrediente

Blat
12 oua
12 lg zahar
9 lg faina
3 lg cacao
esenta de vanilie

Crema
700 ml frisca
700 gr ciocolata alba
2 fiole esenta de vanilie

Sirop
400 gr zahar
500 ml apa
esenta de vanilie
fasii de coaja de lamaie

Glazura
200 gr ciocolata neagra
100 gr ciocolata alba
150 ml frisca lichida
30 gr unt

Decor din ciocolata

Tort cu crema ganache
Mod de preparare
Blat

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu 7 lg de zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de vanilie. Se amesteca lejer cele doua compozitii se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se incorporeaza cu miscari usoare de jos in sus.Se tapeteaza o tava dreptunghiularacu hartie de copt se toarna compozitia blatului in ea si se coace la foc potrivit .Pentru a proba daca blatul este copt apasa usor pe suprafata lui cu palma …daca este elastic si revine la loc fara sa lase urme ..atunci este gata.

Crema
Ciocolata si frisca se pun intr-o cratita pe foc pana ce se dizolva si se omogenizeaza dar fara sa atinga punctul de fierbere .Se lasa la racit cateva ore (4-5 ore) dupa care cu ajutorul mixerului se spumeaza si se aromatizeaza cu esenta de vanilie.

Glazura
Se amesteca ciocolata cu frisca si untul la foc mic pana obtinem o glazura fina ,fluida.
Blatul racit se taie in trei foi egale .Se aseaza pe un platou prima foaie se insiropeaza cu siropul fiert , racit si aromatizat cu rom si lamaie.Se intinde o parte din crema ,se aseaza si a doua foaie deasemeni se insiropeaza se intinde al doilea strat de crema dupa care se aseaza ultima foaie de blat care fireste se insiropeaza.
Tortul se imbraca in crema si se da la rece pana se intareste bine
Se glaseaza cu glazura de ciocolatasi se decoreaza cu frunze din ciocolata si crema …sau dupa imaginatia fiecaruia




Trebuie sa va spun ca nu am si poze in pasi fiindca l-am pregatit seara tarziu iar pozele facute nu au fost bune 🙁
6 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Miha

    11/01/2011 at 00:03

    Foarte frumos! Si delicios cu siguranta.
    Pupici!

  • Lory

    11/01/2011 at 00:27

    Multumesc Miha :* cu siguranta 😀
    Pupici!!

  • Mitinita

    11/01/2011 at 02:12

    Decorat foarte frumos!

  • Lissa's Cakes

    11/01/2011 at 10:18

    Foarte bine arata si exterior si interior…succes maxim Lory draga .

  • Leila

    11/01/2011 at 11:06

    Superb tortuletul , iar crema este delicioasa ….hmmmm .Este prima mea crema incercata de la tine , si mi-a iesit din prima incercare . Iti multumesc pentru reteta .

  • yaya6

    11/01/2011 at 12:06

    superb,perfect,succes la concurs si o zi buna

  • violette

    11/01/2011 at 12:40

    Superb tortul…bafta in concurs!

  • Lory

    11/01/2011 at 12:46

    Lissa draga mea multumesc mult :* aprecierea ta ma onoreaza
    Pupici
    Lory

  • Lory

    11/01/2011 at 12:51

    Lia multumesc mult :* ma bucur ca ti-am putut fi de ajutor atunci 🙂 😀
    Te pup
    Lory

  • Lory

    11/01/2011 at 13:49

    Violetta,Yaya multumesc mult pentru sustinere :*
    Pupici
    Lory

  • Alina

    11/01/2011 at 15:28

    Foarte frumos decorat!
    La gust nici macar nu vreau sa ma gandesc… 😛
    Felicitari Lory si succes la concurs!

  • Andreea

    12/01/2011 at 00:27

    Este pefect,iar decorul….fara cuvinte!Eu ma chinuiesc sa fac frunze si tot nu reusesc!
    DELICIOS!

  • Lory

    12/01/2011 at 00:38

    Alina crema ganache este o crema fina si foarte buna..dar sunt sigura ca stii 🙂
    Combinatia pe care am facut-o intre blat de cacao si crema alba s-a dovedit a fi inspirata ..a fost apreciat de toti cei ce l-au degustat.
    Te pup si multumesc pentru sustinere :*

  • Lory

    12/01/2011 at 00:41

    Andreea decorul se face foarte usor si e la indemana oricui.
    Eu am topit ciocolata si pur si simplu am pensulat-o pe spatele frunzelor adevarate .Le-am dat la rece si dupa aia am indepartat frunza.
    Simplu si de efect!!!
    La cum te stiu eu pe tine vei realiza un decor superb asa cum faci de fiecare data !!
    Pupici
    Lory

  • VIO

    12/01/2011 at 03:36

    Ce tortulet de vis !Nu incetezi sa ma uimesti, arata super !

  • Lory

    12/01/2011 at 10:20

    Multumesc Violeta :* si ultimul tau tortulet a fost de vis ..ma bucur ca sfaturile mele te-au ajutat
    Pup :*

  • Iulia

    12/01/2011 at 12:15

    Vai da ce minunat arata! Felicitarile mele! Deci e super rau!!!

  • Mihaela - mykyduta

    12/01/2011 at 14:14

    Senzational arata, iar crema ganache este preferata mea.
    Felicitari Lory!!!!!!!

  • Mihaela - mykyduta

    12/01/2011 at 14:14

    Senzational arata, iar crema ganache este preferata mea.
    Felicitari Lory!!!!!!!

  • Doru

    12/01/2011 at 16:22

    Un tort festiv.Felicitari.
    Imi place ciocolata, crema ganache si la fel de mult imi place cum l-ai decorat.
    Ai maini de aur.

  • Ana

    12/01/2011 at 16:34

    Ma incanti de fiecare data cand iti vizitez blogul.
    Este foarte frumos si o sa incerc si eu sa fac frunze pt un tort… sa fur putin din maestria ta.A
    m mai incercat o data da am facut pe fata frunzei si nu am reusit sa le desprid( se rupeau)
    Dupa sfaturile tale cu siguranta reusesc.
    Felicitari Lory si bafta maxima la concurs!

  • Gabriela

    12/01/2011 at 16:38

    arata perfect si cu siguranta a fost delicios,iar ornamentul…suuper!!!pupici!

  • Toader

    12/01/2011 at 16:44

    Eu as vrea sa ma mut la tine. Nu cred ca mai face cineva torturi atat de bune.Poti sa spui ce vrei eu nu cred.
    Imi ploua in gura … indraznesc sa intreb a mai ramas ceva din el?
    Felicitari Lory este o minunatie de tort.
    Bafta !

  • Petre

    12/01/2011 at 16:52

    Aratos si gustos si „norocos”
    Imi place foarte mult tortul tau Lory.
    Succes la concurs!

  • Anonymous

    01/08/2011 at 10:52

    arata senzational,de cum e la gust nici nu mai vorbesc….totusi am o intrebare….ce dimensiuni are tava?
    ;)l-as putea face intr-o tava de tort rotunda cu diametru de 28 cm.?:D

  • Lory

    01/08/2011 at 11:16

    Tava mea are cam 38/27 cm Daca vrei sa-l faci intr-o tava rotunda te sfatuiesc sa faci blatul din 8 oua si crema cam din 500 ml frisca/500 gr ciocolata.

  • Lavinia

    12/12/2011 at 09:29

    Ti-a iesit foarte bine!

  • daboc_mihaela@yahoo.com

    02/09/2012 at 22:04

    l-am facut si eu ieri,pentru ziua prietenei mele! a iesit super,super bun ! multumesc de reteta

  • Iulia

    23/05/2016 at 22:01

    Buna
    imi puteti spune va rog frumos cantitatile pentru blat,crema si galzura la o forma rotunda de 27 cm.multumesc frumos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.