Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort duo chocolat

Tort duo chocolatTort duo chocolat– un tort delicios, perfect pentru un sfarsit de saptamana petrecut alaturi de cei dragi.
Pentru cei ce iubesc ciocolata si crema de branza, tortul cu doua creme de ciocolata este alegerea perfecta.
Noul produs de la Delaco- crema de branza cu smantana-Grace este o crema fina, gustoasa, perfecta pentru deserturi dar si pentru aperitive si alte mancaruri.
Puteti descoperi aici mai multe retete cu branza de la Delaco.
Tort duo chocolat

Tort duo chocolat-Ingrediente

Ingrediente-Blat de tort duo chocolat (20 cm)
1 ou
50 ml lapte
50 ml ulei
50 ml apa fierbinte
100 g zahar pudra
30 g cacao
80 g faina
5 g praf de copt
o lingurita esenta cafea

Ingrediente –Crema de ciocolata neagra
100 g ciocolata neagra 75%cacao
150 ml frisca lichida
75 g crema de branza cu smantana-Grace-Delaco
o lingura zahar pudra
6 g gelatina
Tort duo chocolat

Ingrediente –Crema de ciocolata cu lapte
100 g ciocolata cu lapte
150 ml frisca lichida-(rece)
75 g crema de branza cu smantana-Grace-Delaco(rece)
o lingura zahar pudra
6 g gelatina

Décor
bomboane de ciocolata
zmeura proaspata

Tort duo chocolat-Blat de tort cu cacao-preparare

Oul, laptele, apa, uleiul , zaharul si esenta de cafea se mixeaza intr-un castron pana devine o compozitie omogena.
Se adauga cacao, faina si praful de copt ce in prealabil au fost cernute prin sita.
Se omogenizeaza cu o spatula si se toarna intr-o forma detasabila de tort cu diametrul de 20 cm, tapetata cu hartie de copt.
Se coace in cuptorul  preincalzit la 180 grade C,  timp de 13-14 min.
Se lasa sa se raceasca in forma.
Dupa ce s-a racit se indeparteaza hartia de la baza si se aseaza in aceiasi forma cu baza in sus.
Tort duo chocolat

Tort duo chocolat- crema de ciocolata -Cum se prepara cremele de ciocolata

Ciocolata neagra se topeste pe baie de apa apoi se lasa sa se raceasca.
Gelatina se pune la inmuiat in 30 ml apa rece timp de 5 min dupa care se topeste pe baie de apa sau 10 sec in cuptorul cu microunde.
Crema de branza se mixeaza impreuna cu frisca si zaharul pudra pana capata consistenta.
Se adauga peste ea gelatina topita si se mixeaza pana la incorporare.
Crema de branza astfel obtinuta se adauga peste ciocolata topita si se incorporeaza cu o spatula cu miscari usoare.
Tort duo chocolat

Asamblare- Tort

Crema de ciocolata neagra se toarna peste blatul din forma si se da la rece in congelator(pentru a se intari mai repede) pana se pregateste crema de ciocolata cu lapte.
Crema de ciocolata cu lapte se prepara exact la fel ca, crema de ciocolata neagra numai ca se foloseste ciocolata cu lapte.
Se toarna peste stratul de crema din ciocolata neagra care s-a intarit, se niveleaza si se lasa la rece in frigider pentru 1-2 ore.
Se incalzesc lateralele formei cu o lampa de flambat sau uscatorul de par, se trece usor pe margine cu un cutit apoi se indeparteaza inelul formei si se aseaza pe un platou.
Se decoreaza dupa preferinta.
Se portioneaza cu un cutit incalzit pentru a se obtine felii frumoase.
Tort duo chocolat

Pofta buna!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram