Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort Iepuras







Ingrediente ptr.2 blaturi :
20 oua
20 linguri faina
20 linguri zahar
2 plic praf de copt

Ingrediente crema:

1 l frisca Megle (sau hulala)
700 gr ciocolata menaj

Fondant Marshmallow:

450 gr marshmallow colorat
2 linguri apa
2 fiole esenta vanilie
900 gr zahar pudra
rama pentru uns vasul in care punem marshmallow la topit
amidon alimentar pentru intins

Alte ingrediente :

1 fiola esenta de rom,
4-5 linguri zahar

Preparare:

Blat:

Coacem 2 blaturi de piscot din cate 10 oua fiecare intr-o forma rotunda (cu diametrul de 26 cm). Fiecare blat dupa racire il taiem in doua. Unul din blaturi il lasam rotund pe celalat il decupam ca in imaginea de mai jos obtinand astfel urechile si fundita iepurasului.

Crema:

Punem 700 ml frisca la foc si in el adaugam cele 700 gr ciocolata de menaj si lasam pe foc pana se topeste ciocolata lasand sa dea intr-un clocot. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racit cel putin 12 ore.

Cand e racita crema are consistenta unei smantani mai groase. Bagam mixerul in crema si il mixam la viteza mare. Restul de 300 ml frisca il batem si apoi il adaugam treptat la crema pe care o mixam in continuare. Din crema luam separat 6 linguri pe care il vom folosi la ornat.

Punem 5 linguri de zahar la caramelizat apoi adaugam circa 500 ml apa peste si lasam pe foc pana se topeste zaharul. Adaugam 1 fiola de esenta de rom cand e rece siropul. Cu acest sirop vom insiropa blaturile de piscot.

Dupa cum am spus blaturile le taiem in doua. Asezam o parte pe tava unde urmeaza sa fie ansamblat tortul si il insiropam bine. Peste punem un rand de crema, apoi acoperim cu blatul care vine din nou insiropat. La fel procedam cu urechile si fundita .

Dam pe exterior bucatile de piscot umplute cu un strat de crema subtire si ne apucam sa preparam fondatul din marshmallow cu care vom acoperi bucatile de tort .

Preparare Fondant:

Ungem un vas bine cu rama asezam in el marsmallows, adaugam 2 linguri apa si dam vasul la cuptorul cu microunde pana se topeste marshmallowsul (eu am pus de patru ori cate 30 secunde, dar acest timp depinde si de puterea cuptorului cum incalzeste).

Sa aveti grija sa puneti la topit intr-un vas mai mare deoarece se umfla foarte tare acest marshmallows. Dupa ce e topit adaugam la el cei 900 gr zahar pudra si cu o lingura amestecam bine pana se incorporeaza tot zaharul (este foarte lipicios).

Cand pasta este omogena pudram o folie sau o punga cu un pic de amidon si lasam la rece cel putin 2 ore. Cu acest fondant am acoperit tortul. Se intinde usor pe masa presarata cu amidon. Puteti colora dupa plac fundita , ochii ,…., prin adaugare de coloranti .

Cu acest fondant am imbracat bucatile umplute cu crema ,apoi le-am asezat pe o tava si tot din fondant am realizat ochii si mustatile iepurasului.

Iata ce am reusit eu sa fac pentru fetita mea care a implinit de curand 14 ani .

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • alison

    07/08/2009 at 00:15

    ce tort super!imi place mult iepurasul roz!va astept la mine cu premii!

  • alison

    07/08/2009 at 07:20

    si la multi ani fetitei tale,sa fie mereu norocoasa si fericita!

  • criss

    07/08/2009 at 09:15

    Hiihihi…cet de frumos este 🙂
    Pot sa-i mananc urechiusele…mmmmm.
    Week-end linistit fetelor.
    Va pupik.

  • Alina

    07/08/2009 at 09:39

    Sa-ti traiasca aniversata!
    Sa-ti aduca numai bucurii!
    Tortul arata super! Felicitari!!!

  • sedith

    08/08/2009 at 00:43

    Salut!
    Nu demult am mai vazut la cineva fondant din Marshmallow. Dar ea a preparat si „bomboana-burete” acasa.
    Poimaine este ziua sotului si am decis deja ce fel de tort am sa-i fac, dar de ziua fiicei mele mai mult ca sigur ca voi incerca acest fondant. I-ai mai pus colorant in plus sau culorile sunt numai de la Marshmallow? Ce pacat ca aici la noi inca n-am gasit martipan. Acum au inceput sa apara torturile invelite cu martipan la laboratoarele de cofetarie. Dar una e ca au niste preturi brutale, insa alta e ca nu stiu oara folosesc intr-adevar martipan adevarat?
    Edith

  • mircescu

    19/08/2009 at 18:01

    Nu pot sa cred cat e de dragut….foarte frumos arata..acum in legatura cu gustul nu pot spunhe nimic pentru ca nu l-am gustat…dar sa stiti ca as fi dispusa sa incerc…. http://www.iavion.ro
    Fly Your Dream

  • Viorica Apostol

    26/03/2013 at 16:14

    foarte buneeeeeeee

  • Cornelia Visan

    27/04/2013 at 18:39

    sunt asa de atragatoare ca nici nu stiu la ce sa ma opresc bine nu stiu gustul la fiecare pina nu le voi testa si eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *