Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Salata de piersici cu telemea

Salata de piersici cu telemea

Salata de piersici cu telemea, o alta salata mai deosebita la fel ca si Salata de portocale si sfecla cu branza telemea. Piersicile dau un gust usor, proaspat care se imbina perfect cu porumbul si Branza Telemea de oaie acestei salate.
Salatele nu numai ca sunt excelente pentru pranzuri si cine ele dau foarte bine si alaturi de diferite fripturi facute la gratar.

Ingrediente Salata de piersici cu telemea

400 g frunze salata mixta
2 linguri ulei de masline
1 lamaie
4 piersici ( eu am folosit nectarine)
sare roz de Himalaya( sau sare de mare)
piper proaspat macinat
4 linguri boabe de porumb din conserva
1 ceapa rosie taiata rondele subtiri
1 lingurita unt
1 lingura miere
branza telemea de oaie in saramura – Delaco

Salata de piersici cu telemea

Preparare Salata de piersici cu telemea

Piersicile se vor taia in 4 sau 8 bucati. Punem intr-o tigaie la incis untul si adaugam mierea de albine. Cand incepe sa fiarba adaugam bucatile de piersici si le calim 2-3 minute.

preparare salata

Luam tigaia de pe foc si le lasam deoparte.
intr-un vas mai mare punem frunzele de salata mixta spalate si bine scurse, boabele de porumb, ceapa rosie taiata rondele subtiri.

asamblare salata

Condimentam cu zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper si se amesteca. Deasupra punem piersicile cu sosul format si deasupra presaram telemea de oaie din abundenta. Iata si Salata mea deosebita!

Salata de piersici cu telemea

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!! 

Nota : Pentru ca salata de piersici sa fie mai savuroasa se poate ca piersicile taiate pe jumatate sa le punem 1-2 minute pe gratar apoi sa le tragem in tigaie pe miere si unt.

Salata de piersici cu telemea

Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.