INGREDIENTE: Ciorba greceasca
400 g carne pui ( putem folosi. aripi, spate, gaturi,maruntaie de la pui sau alta pasare ),
300 g smantana,
2 galbenuse ou,
1 morcov mai mare,
1 radacina patrunjel,
1 ceapa,
1 lamaie,
sare,
patrunjel verde,
40 g orez,
50 g unt ,
1 lingura ulei,
(din cantitatile descrise mai sus am obtinut cca 3 l de supa )
PREPARARE:
Morcovul si patrunjelul il curatam ,spalam si il taiem rondele . Untul impreuna cu uleiul il punem la incins si calim morcovul si patrunjelul dupa care stingem totul cu apa(circa 4.5 l). Adaugam in oala si ceapa pe care o dam pe razuitoarea fina si lasam sa dea totul un clocot. Adaugam bucatile de carne , si condimentam cu sare . Cand carnea e fiarta de jumatate adaugam 40 g orez spalat si scurs in prealabil. Daca orezul e fiert adaugam zeama de la o lamaie si intre timp pregatim maiaua pentru a drege ciorbica. Amestecam 2 galbenusuri cu smantana si adaugam treptat din supa fierbinte cate putin pana ajungem sa aducem maiaua la temperatura supei apoi o turnam in oala peste restul de supa. Presaram totul cu patrunjel tocat fin si lasam sa dea un clocot.
Se poate adauga la servire in plus, zeama de lamaie sau smantana .
Pofta Buna !
Comentarii recente
Diana Ursache
08/10/2011 at 21:43Arata fenomenal si cu zeama de lamaie cred ca e perfecta!!
Lory
09/10/2011 at 00:09Acest comentariu a fost eliminat de autor.
catkitchen
09/10/2011 at 10:57ador orice fel de ciorbita !!!!
Anca Tokacs
06/02/2012 at 20:40Am incercat-o si mi-a iesit foarte buna!Multumesc pentru reteta:-*
Leila
07/02/2012 at 15:38Anca Tokacs , sa va fie de bine ! Sper ca si altele retete de la noi sa iti fie pe plac !
mariana
27/02/2012 at 15:40Buna, am sa incerc si eu astazi sa prepar ciorbita ,arata super si cred cai ffff gustoasa.
Anonymous
26/04/2012 at 17:06Buna,
M-am uitat pe tot site-ul si sunt f incatata de ce am vazut. retete bune, f bine explicata reteta si fotografiile sunt extraordinar de reusite!!! Le-a facut un profesionist?
Iulia
Anonymous
25/06/2012 at 22:48Astăzi, ciorbele à la grec nu mai sunt apanajul unei caste privilegiate iar ciorbele à la grec au devenit bunuri ale întregului popor, de la restaurantele de partid la cantinele muncitoreşti. Ca multe alte mâcăruri de provenienţă străină şi ciorbele à la grec au cunoscut adaptări regionale care le-au îndepărtat de reţeta originală, până au devenit, uneori, de nerecunoscut. Fie pentru a le adapta la gusturile locale, fie din nepricepere şi aproximare – multe reţete româneşti de ciorbă à la grec imită doar la formă nu şi la gust originalul – mare parte dintre reţetele româneşti de ciorbă à la grec, în special cele de pui, nu mai au nicio legătură cu originalul. Pe alocuri ardelenii îi mai adaugă o lingură de smântână şi un fir de tarhon (că tare bun e!), moldovenii câte un căţel de usturoi (pentru că ciorbă ca rădăuţeana nici una nu e), iar oltenii mai pun câte un ardei la fiert (păi, dacă tot este).
Fără a nega valoare adaptărilor locale, originalul nu conţine nici unul dintre aceste accente regionale româneşti. Adevărata ciorbă à la grec poartă numele Avgolemono, de la cele două ingrediente de bază, specifice bucătăriei greceşti şi atât de dragi grecilor: ouăle şi lămâia.
Moni
12/02/2013 at 22:34Prea unsa ciorba asta. Am facut-o astazi dar nu mi-a placut.
LianaFilipas
13/02/2013 at 00:42Moni, gusturile nu se discuta ! Daca tie nu a fost pe plac ciorba greceasca asta e! Incearca alta varianta poate iti va fi pe plac . O seara frumoasa iti dorim !
carabuz mariana
16/02/2013 at 18:27Azi am facut-o si eu si a iesit un deliciu.Va multumesc foarte mult.
Mihaela Peride Balanean
02/08/2013 at 09:28minunata reteta, multumim de idee
Liliana
08/10/2015 at 23:07Ciorbita este bunaaaa…am pregatito si mia reusit felicitari Bucataresei vesele
Liana Liana
25/10/2015 at 19:42Ne bucuram sa citim ca a fost pe placul vostru. Multumim, Liliana !