Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ciorba greceasca

ciorba-greceasca-3

INGREDIENTE: Ciorba greceasca
400 g carne pui ( putem folosi. aripi, spate, gaturi,maruntaie de la pui sau alta pasare ),
300 g smantana,
2 galbenuse ou,
1 morcov mai mare,
1 radacina patrunjel,
1 ceapa,
1 lamaie,
sare,
patrunjel verde,
40 g orez,
50 g unt ,
1 lingura ulei,
(din cantitatile descrise mai sus am obtinut cca 3 l de supa )

PREPARARE:

Morcovul si patrunjelul il curatam ,spalam si il taiem rondele . Untul impreuna cu uleiul il punem la incins si calim morcovul si patrunjelul dupa care stingem totul cu apa(circa 4.5 l). Adaugam in oala si ceapa pe care o dam pe razuitoarea fina si lasam sa dea totul un clocot. Adaugam bucatile de carne , si condimentam cu sare . Cand carnea e fiarta de jumatate adaugam 40 g orez spalat si scurs in prealabil. Daca orezul e fiert adaugam zeama de la o lamaie si intre timp pregatim maiaua pentru a drege ciorbica. Amestecam 2 galbenusuri cu smantana si adaugam treptat din supa fierbinte cate putin pana ajungem sa aducem maiaua la temperatura supei apoi o turnam in oala peste restul de supa. Presaram totul cu patrunjel tocat fin si lasam sa dea un clocot.
Se poate adauga la servire in plus, zeama de lamaie sau smantana .

Pofta Buna !

Comentarii recente

  • Diana Ursache

    08/10/2011 at 21:43

    Arata fenomenal si cu zeama de lamaie cred ca e perfecta!!

  • Lory

    09/10/2011 at 00:09

    Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  • catkitchen

    09/10/2011 at 10:57

    ador orice fel de ciorbita !!!!

  • Anca Tokacs

    06/02/2012 at 20:40

    Am incercat-o si mi-a iesit foarte buna!Multumesc pentru reteta:-*

    • Leila

      07/02/2012 at 15:38

      Anca Tokacs , sa va fie de bine ! Sper ca si altele retete de la noi sa iti fie pe plac !

  • mariana

    27/02/2012 at 15:40

    Buna, am sa incerc si eu astazi sa prepar ciorbita ,arata super si cred cai ffff gustoasa.

  • Anonymous

    26/04/2012 at 17:06

    Buna,

    M-am uitat pe tot site-ul si sunt f incatata de ce am vazut. retete bune, f bine explicata reteta si fotografiile sunt extraordinar de reusite!!! Le-a facut un profesionist?

    Iulia

  • Anonymous

    25/06/2012 at 22:48

    Astăzi, ciorbele à la grec nu mai sunt apanajul unei caste privilegiate iar ciorbele à la grec au devenit bunuri ale întregului popor, de la restaurantele de partid la cantinele muncitoreşti. Ca multe alte mâcăruri de provenienţă străină şi ciorbele à la grec au cunoscut adaptări regionale care le-au îndepărtat de reţeta originală, până au devenit, uneori, de nerecunoscut. Fie pentru a le adapta la gusturile locale, fie din nepricepere şi aproximare – multe reţete româneşti de ciorbă à la grec imită doar la formă nu şi la gust originalul – mare parte dintre reţetele româneşti de ciorbă à la grec, în special cele de pui, nu mai au nicio legătură cu originalul. Pe alocuri ardelenii îi mai adaugă o lingură de smântână şi un fir de tarhon (că tare bun e!), moldovenii câte un căţel de usturoi (pentru că ciorbă ca rădăuţeana nici una nu e), iar oltenii mai pun câte un ardei la fiert (păi, dacă tot este).

    Fără a nega valoare adaptărilor locale, originalul nu conţine nici unul dintre aceste accente regionale româneşti. Adevărata ciorbă à la grec poartă numele Avgolemono, de la cele două ingrediente de bază, specifice bucătăriei greceşti şi atât de dragi grecilor: ouăle şi lămâia.

  • Moni

    12/02/2013 at 22:34

    Prea unsa ciorba asta. Am facut-o astazi dar nu mi-a placut.

    • LianaFilipas

      13/02/2013 at 00:42

      Moni, gusturile nu se discuta ! Daca tie nu a fost pe plac ciorba greceasca asta e! Incearca alta varianta poate iti va fi pe plac . O seara frumoasa iti dorim !

  • carabuz mariana

    16/02/2013 at 18:27

    Azi am facut-o si eu si a iesit un deliciu.Va multumesc foarte mult.

  • Mihaela Peride Balanean

    02/08/2013 at 09:28

    minunata reteta, multumim de idee

  • Liliana

    08/10/2015 at 23:07

    Ciorbita este bunaaaa…am pregatito si mia reusit felicitari Bucataresei vesele

    • Liana Liana

      25/10/2015 at 19:42

      Ne bucuram sa citim ca a fost pe placul vostru. Multumim, Liliana !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram