Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu branza si pere

prajitura-branza-pere
INGREDIENTE ALUAT:
150 g unt sau margarina ( eu am folosit 100 g untura),
150 g zahar,
1 plic zahar vanilat,
1 varf de cutit cu sare,
400 g faina,
2 galbenusuri ou,
smantana cat cuprinde aluatul,
1/2 plic praf de copt,

INGREDIENTE UMPLUTURA:
4 oua,
125 g zahar,
2 plicuri zahar vanilat,
1 plic Pudding cu gust de vanilie Dr.Oetker,
750 g branza dulce,
200 g smantana,
500 g pere,
400 ml vin rosu dulce sau demisec,
4-5 linguri zahar,
1 baton scortisoara,

PREPARARE :
Pentru aluat amestecam untul sau margarina (untura ) cu faina .Adaugam zaharul,zaharul vanilat , sarea si praful de copt. Adaugam galbenusurile de ou si amestecam . Adaugam smantana sa obtinem un aluat omogen , elastic. Se imparte aluatul in doua jumatati .O parte il intindem in tava avand grija ca pe margini sa lasam aluatul un pic mai inalt ,cealalta parte o punem deoparte.

Pentru umplutura de branza , galbenusurile celor 4 oua se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul.Se adauga praful de pudinga ,branza dulce si smantana mixand sa se omogenizeze.Albusurile se bat bine cu un praf de sare si se incorporeaza la crema de branza . Compozitia obtinuta se intinde pe blatul asezat deja in tava . Perele le curatam si taiem in felii egale. Punem vinul impreuna cu cele 4-5 lg zahar si batonul de scortisoara la fiert. Lasam sa fiarba circa 2-3 minute dupa care adaugam si perele feliate. Lasam sa fiarba perele in vin aproximativ 5 minute de la primul clocot. Perele se scot apoi si se lasa la scurs dupa care le asezam deasupra compozitiei de branza .Acoperim totul cu fasii din aluat ramas si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mare (treapta maxima 3) pentru aproximativ 5 minute dupa care reducem focul la minim(treapta minima 1). Lasam la cuptor pana aluatul deasupra se rumeneste frumos (primeste o culoare usor rozalie ) .
Se lasa prajitura sa raceasca in tava apoi se pudreaza cu zahar praf si se poate portiona.

Pofta Buna !

9 Shares

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.