Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Salata asortata la borcan

INGREDIENTE:
3 kg gogosari (sau ardei grasi),
3 kg varza ,
3 kg castraveti,
2 kg conopida,
2 kg ceapa,
4 lingurite salicil (sau praf conservant),
200 g sare la vrac (pentru muraturi),
2 kg zahar,
1 l otet,
4 l apa,
2 lingurite borken(sulfit de vin),

PREPARARE:
Gogosarii ii curatam de seminte si ii taiem felii subtiri. Castravetii ii spalam si ii taiem rondele . Ceapa se curata , spala si se taie solzisori.Varza o taiem fideluta.Conopida o spalam si desfacem in buchetele mici.
Dupa ce am terminat cu legumele incepem asamblarea. Intr-o oala , vas mai adanc incepem sa facem straturile de legume. Primul rand va fi de varza , deasupra asezam un rand de gogosari, un rand de ceapa, deasupra conopida si in cele din urma castraveti. Presaram deasuprafiecarui strat de leguma sare si incepem din nou straturile dupa cum am descris mai sus pana terminam ingredientele (legumele )

Am facut si straturile acum punem deasupra 4 lingurite salicil (praf conservant) si turnam 1 l de otet deasupra legumelor.
Intr-o oala punem la fiert 4 l apa in care vom dizolva 2 kg zahar si lasam sa dea cateva clocote. Luam apoi deoparte oala , lasam pana acest sirop sa raceasca si adaugam 2 lingurite borken. Astfel pregatit siropul il vom turna peste legumele asezate in straturi. Lasam sa stea timp de 2 zile cu aceasta solutie. In aceste 2 zile vom amesteca compozitia din cand in cand.
Acum , salata noastra este gata sa fie asezata in borcane . Capsam borcanele si le punem in camara in asteptarea zilelor lungi de iarna.


Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.