Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Supa de Zdrente- Supa de oua- Tojas leves

supa-de-zdrente-reteta
INGREDIENTE: Supa de zdrente 
300 g carne pui(spate, gat,…),
2 morcovi,
1 radacina patrunjel,
1 ceapa mica,
1 lg unt,
1 lg ulei,
1 lamaie (in loc de lamaie puteti folosi pentru acrit otet),
450 g smantana,
2 galbenusuri ou,
4 oua,
patrunjel verde,

PREPARARE:
Carnea de pui o portionam si o punem la fiert in apa rece (circa 3 l) impreuna cu 1 lingurita sare. In acest timp curatam legumele , le spalam si taiem rondele .Punem la incins untul impreuna cu uleiul si calim legumele pret de 2-3 minute. Supa intre timp o spumam apoi adaugam la ea legumele calite si ceapa razuita fin,lasand sa fiarba mai departe la foc mic.
Cand carnea si legumele au fiert adaugam zeama de lamaie( se poate acri si cu otet cine doreste ) .Lasam sa dea din nou in clocot si punem cele 4 oua pe care le-am spart in prealabil intr-un vas in supa, si amestecam cu lingura energic sa se formeze asa zisele zdrente din albusuri. Pregatim o maia din 2 galbenusuri pe care le amestecam cu smantana si adaugam la ea treptat din supa fierbinte cate putin pana ajungem sa aducem maiaua la temperatura supei apoi o turnam in oala peste restul de supa. Presaram deasupra patrunjel tocat fin ,mai potrivim de sare daca e nevoie si lasam sa dea un clocot.

Pofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Carnaciori in aluat de foietaj

Carnaciori in aluat de foietaj INGREDIENTE: 1 pachet aluat de foietaj, carnaciori, seminte de in, de susan,chimen, ou pentru a...

Închide