Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Mancare de cartofi de post

Mancare de cartofi de post Mancare de cartofi de post este buna si in zilele de post, dar si in alte zile cand nu ai chef de carne sau vrei sa pregatesti ceva rapid si totusi sa fie satios.

Este o mancare ce se gateste usor si poti servi alaturi o salata de legume oricand sau muraturi pe timp de iarna. La categoria Retete de Post veti gasi si alte retete care poate va fi pe placul vostru.

Ingrediente Mancare de cartofi de post :

500-600 g cartofi
2 bucati ceapa (sau 1 ceapa mare)
4-5 bucati rosii
1 ardei gras
2 catei usturoi
100 ml ulei
patrunjel verde
1 lingurita boia (sau pasta de gogosari sau ardei gras 1 lingura)
sare, piper dupa gust

Preparare Mancare de cartofi de post :

Ceapa, ardeiul, usturoiul se curata. Ceapa si ardeiul se taie marunt. Rosiile se oparesc si se decojesc. Cartofii se curata, spala si se taie rondele nici prea groase nici prea subtiri.
Ceapa si ardeiul taiat se calesc pe uleiul incins cu putina sare. Se adauga cartofii taiati, se condimenteaza cu sare si piper apoi adaugam rosiile si boiaua dulce (sau pasta de gogosari). Se amesteca si adaugam apa cat sa ii acopere putin. Adaugam usuroiul(este optional) si lasam sa fiarba acoperit cu un capac. Lasam la foc pana apa scade si ramane un sos mai grosut si cartofii sunt fierti(daca mai e nevoie se mai poate adauga apa). La final presaram cu patrunjel verde tocat.
Se serveste fierbinte cu salata de rosii si castravei sau cu salata de varza… .

Mancare de cartofi de post
Pofta Buna !

69 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.