Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pilaf cu urzici






urzici proaspete (cate doriti eu am folosit cam de 20 de ori cat ai prinde cu mana …
nu le-am cantarit)
o ceapa
ulei,
o cana orez ,
o lingura amestec de legume uscate(optional)

Preparare:

Se aleg urzicile si se spala in multe ape reci pana apa devine limpede fara urme de nisip. Intr-o oala punem cam 2 litri de apa si cand da in clocot adaugam urzicile si le fierbem aproximativ 20 min. Dupa ce au fiert le scurgem si le tocam marunt iar zeama ramasa o pastram.

Calim o ceapa in putin ulei, punem urzicile, o lingura de amestec de legume uscate  si le lasam sa fiarba adaugand din cand in cand zeama ramasa de la fierberea urzicilor, proportia fiind de 5 cani zeama la o cana de orez. Punem orezul spalat si lasam sa fiarba.
Aceasta mancare se poate manca calda dar si rece e foarte buna.

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Homemade by Laly

    26/03/2009 at 10:45

    Da, simti ca a venit primavara cand mananci o portie de urzici… Am mancat pe anul asta, de cateva ori dar sub forma de piure de urzici, cu usturoi. Am retinut reteta de pilaf, daca o sa gasim la padure, fac o portie, ca prea arata bine.

  • Lory

    29/03/2009 at 21:50

    Buna Laly,
    Pilaful cu urzici e preferatul meu…te sfatuiesc sa-l incerci e foarte bun
    Lory

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *