Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pilaf cu urzici






urzici proaspete (cate doriti eu am folosit cam de 20 de ori cat ai prinde cu mana …
nu le-am cantarit)
o ceapa
ulei,
o cana orez ,
o lingura amestec de legume uscate(optional)

Preparare:

Se aleg urzicile si se spala in multe ape reci pana apa devine limpede fara urme de nisip. Intr-o oala punem cam 2 litri de apa si cand da in clocot adaugam urzicile si le fierbem aproximativ 20 min. Dupa ce au fiert le scurgem si le tocam marunt iar zeama ramasa o pastram.

Calim o ceapa in putin ulei, punem urzicile, o lingura de amestec de legume uscate  si le lasam sa fiarba adaugand din cand in cand zeama ramasa de la fierberea urzicilor, proportia fiind de 5 cani zeama la o cana de orez. Punem orezul spalat si lasam sa fiarba.
Aceasta mancare se poate manca calda dar si rece e foarte buna.

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

  • Homemade by Laly

    26/03/2009 at 10:45

    Da, simti ca a venit primavara cand mananci o portie de urzici… Am mancat pe anul asta, de cateva ori dar sub forma de piure de urzici, cu usturoi. Am retinut reteta de pilaf, daca o sa gasim la padure, fac o portie, ca prea arata bine.

  • Lory

    29/03/2009 at 21:50

    Buna Laly,
    Pilaful cu urzici e preferatul meu…te sfatuiesc sa-l incerci e foarte bun
    Lory

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 2, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page