Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cornulete

Cornulete

Cornulete

Cornulete
Ingrediente :

1400 gr faina
500 gr untura
30 gr drojdie proaspata
500 ml lapte
2 linguri zahar
1 lingurita sare
4 oua
dulceata , rahat pentru umplutura ( dar putem folosi umplutura cu nuca)
zahar praf
2 plicuri zahar vanilat

Preparare :

Cei 500 ml lapte ii punem la incalzit si dizolvam in el 30 gr drojdie impreuna cu 2 linguri zahar si 1 lingurita sare. Faina o amestecam cu 500 gr untura , adaugam laptele in care am dizolvat drojdia, zaharul si sarea si punem cele 4 oua Framantam bine pana obtinem un aluat omogen pe care il vom lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit aluatul il intindem cam de 1 deget grosime si cu un paharel il decupam. Fiecare bucata decupata pe un pic de faina il intindem cu sucitorul in foita subtire ,punem la un capat umplutura ( eu am folosit rahat si dulceata de prune) il rulam si ii dam forma de cornulet . Asezam cornuletele in tava si le dam la cuptorul incalzit in prealabil ,initial la foc mare pentru aproximativ 5 minute , apoi reducem focul la minim pana devin rozalii. Fierbinti ,cum le scoatem din cuptor tavalim cornuletele in zahar pudra in care punem si 1 plic de zahar vanilat macinat.

Pofta Buna !

Comentarii recente

  • Sara & Miki

    31/12/2010 at 12:35

    Petrecere frumoasa la trecerea dintre ani. Sa ai un an mai bun, plin de bucurii si impliniri! La multi ani!

  • Lia

    03/10/2011 at 13:27

    Leila ,

    Eu abia acum am vazut cornuletele astea .Nici nu stii de cand le caut .
    La noi in oras se fac la o cofetarie numai pe baza de comanda si costa 35 de lei kg.
    Abia astept sa le incerc .
    Asta nu e reteta ci comoara !
    Multumesc si te pup .

  • Leila

    04/10/2011 at 13:05

    Oawwww …. 35 de lei /kg ???? Totusi mi se pare ca cer un pret exagerat !!! Asta se numeste jaf la drumul mare !
    Sa ai spor Liuta ! 🙂

  • Lia

    28/11/2011 at 14:25

    Leila ,

    Le-am facut !
    Au iesit multe si bune.
    Nu sunt chiar ca cele pe care le cumpar .Alea sunt tot mici , dar se desfac in foi.E probabil un aluat frantuzesc tras foarte subtire.
    Dar e bine ca am incercat reteta ta ,pentru ca mi-am adus aminte de cornuletele copilariei.
    Multumesc si te pup .

  • ankamario

    19/03/2012 at 22:02

    mmmmmmmmmm un deliciu! Maine fac si eu! Multumim pentru reteta!

  • Anonymous

    04/09/2012 at 22:57

    in loc de 500 grame de untura ce putem pune? Alina

    • Lia

      10/09/2012 at 21:34

      In loc de untura foloseste margarina sau unt (vei pune cantitatea dubla din acesta)

  • Anonymous

    20/09/2012 at 09:39

    imi curge dulceata fara din cornulet,? ce nu fac bn

    • Lory

      20/09/2012 at 10:45

      Ori ai pus prea multa dulceata , ori este prea moale … 🙂 Incearca sa pui mai putina si suceste mai lejer 😉

  • Maria Dorina

    20/09/2012 at 19:08

    sunteti cele mai tari de cand cautam asa o reteta maine am sa o fac si am sa va spun cum au iesit dar sunt sigura ca sunt fff bune

  • Anonymous

    27/09/2012 at 00:14

    untura se poate inlocui si cu ulei?

  • milica

    18/01/2013 at 17:38

    cumparati slaninuta cruda de la macelarie si topiti si va faceti unitura este ff buna si se poate face prajituri lejer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram