Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulada din piept de gasca

rulada-din-piept-de-gasca-1

Mai zilele trecute am fost cadorisita cu o gasca vie :)…nu prea imi place mie sa fac treaba asta(jumulit) dar nu am avut ce face .Asa ca m-am inhamat cu rabdare si am grijito cum m-am priceput mai bine .

Din ea am pregatit aceasta rulada din piept de gasca, o ciorba de gasca dar si un pilaf de orez  fiert in supa de carne de gasca.

Rulada din piept de gasca am servit-o alaturi de un pahar cu vin La Cetate Feteasca Neagra din Crama Oprisor .

O combinatie perfecta ce a fost pe placul familiei mele

Ingrediente

un piept de gasca
2 oua
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras verde
zeama de la o portocala
100 ml vin alb
sare
piper
o lingura untura de gasca
4 felii prosciutto
o lingurita miere de albine

rulada-din-piept-de-gasca

Mod de preparare

Pieptul de gasca se dezoseaza si cei doi lobi obtinuti se taie fiecare obtinand cate o „foaie”
pe care o aplatizam cu un ciocan de snitele .
Se condimenteaza cu sare si piper si se da deoparte.
Pregatim doua omlete din cate un ou, ardei gras rosu si verde taiat cubulete, sare si piper.
Asezam peste feliile de carne doua linguri de cascavalul ras, omleta racita si cate doua felii de prosciutto, rulam si prindem bine cu scobitori,
Punem intr-o tigaie untura de gasca si prajim ruladele pe toate partile pret de 2-3 min, dupa care introducem tigaia in cuptor pentru 10 min.
Scoatem ruladele si le pastram la cald, scurgem o parte din grasime, punem tigaia pe flacara si adaugam zeama de portocala, vinul si mierea de albine, sare si piper.
Fierbem pana scade la jumatate si prinde un pic de consistenta.Strecuram sosul pentru a indeparta eventualele bucatele inestetice.
Feliem rulada si o servim alaturi de o garnitura de orez si sosul obtinut .

rulada-din-piept-de-gasca-2

Comentarii recente

  • ioana

    05/01/2017 at 11:49

    Gasca , rata (inaripate din astea care se ciupilesc greu) se curata uimitor de usor daca sunt oparite cu apa foarte fierbinte in care se pune un pumn mare de sare.Dupa ce o sa incercati ,nu o sa va mai speriati de curat rate sau giste.(asta avind in vedere ca e totusi buna carnea lor )Succes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram