Dulceata de gutui

Print Friendly

dulceata-de-gutui-1

Declar sus si tare ca iubesc dulceata de gutui!!
Dulceata de gutui este una dintre cele mai parfumate si aromate dulceturi.
E un pic mai migaloasa fiindca trebuie sa tai fiecare feliuta in mici cubulete, bastonase dar rezultatul final face sa merite toata stradania.
Imi place sa o savurez pe o felie de paine prajita cu unt si un ceai fierbinte…
Fug sa fac ceaiul ca imi e o pofta nebuna…dar nu inainte de a va lasa reteta !!

Dulceata de gutui

(14 borcane de 370g)

16 cani gutui cubulete
2,7 kg zahar
3 cani de apa
zeama de la o lamaie
un baton de vanilie(optional)

Masura
1 cana de 250 ml

dulceata-de-gutui-3

Mod de preparare

Gutuile spalate  se taie , se indeparteaza cotorul si partea mai lemnoasa dupa care se taie in mici cubulete.
Dupa ce am terminat aceasta operatiune pregatim siropul de zahar .
Punem zaharul si apa intr-o cratita incapatoare si il fierbem in cateva clocote.
Adaugam gutuile, batonul de vanilie despicat in doua  si  zeama de la o lamaie.
Fierbem cam 30 min la foc potrivit pana ce dulceata isi schimba culoarea capatand o nuanta rosiatica foarte frumoasa .
Daca vreti  sa va asigurati ca e totusi fiarta puteti sa puneti cateva lingurite de dulceata pe o farfurie ce ati tinut-o in congelator .
Daca siropul capata putina consistenta atunci dulceata e gata .
Se pune fierbinte in borcane bine spalate si uscate , se aseaza cu capacul in jos si se tin in paturi pana la racirea completa .

dulceata-de-gutui-7

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
Reteta urmatoare
Sfecla Rosie la Borcan

Sfecla Rosie la Borcan

Reteta precedenta
Gem de Macese

Gem de Macese


PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania