Dulceata de gutui

dulceata-de-gutui-1

Declar sus si tare ca iubesc dulceata de gutui!!
Dulceata de gutui este una dintre cele mai parfumate si aromate dulceturi.
E un pic mai migaloasa fiindca trebuie sa tai fiecare feliuta in mici cubulete, bastonase dar rezultatul final face sa merite toata stradania.
Imi place sa o savurez pe o felie de paine prajita cu unt si un ceai fierbinte…
Fug sa fac ceaiul ca imi e o pofta nebuna…dar nu inainte de a va lasa reteta !!

Dulceata de gutui

(14 borcane de 370g)

16 cani gutui cubulete
2,7 kg zahar
3 cani de apa
zeama de la o lamaie
un baton de vanilie(optional)

Masura
1 cana de 250 ml

dulceata-de-gutui-3

Mod de preparare

Gutuile spalate  se taie , se indeparteaza cotorul si partea mai lemnoasa dupa care se taie in mici cubulete.
Dupa ce am terminat aceasta operatiune pregatim siropul de zahar .
Punem zaharul si apa intr-o cratita incapatoare si il fierbem in cateva clocote.
Adaugam gutuile, batonul de vanilie despicat in doua  si  zeama de la o lamaie.
Fierbem cam 30 min la foc potrivit pana ce dulceata isi schimba culoarea capatand o nuanta rosiatica foarte frumoasa .
Daca vreti  sa va asigurati ca e totusi fiarta puteti sa puneti cateva lingurite de dulceata pe o farfurie ce ati tinut-o in congelator .
Daca siropul capata putina consistenta atunci dulceata e gata .
Se pune fierbinte in borcane bine spalate si uscate , se aseaza cu capacul in jos si se tin in paturi pana la racirea completa .

dulceata-de-gutui-7

Print Friendly
Share on Facebook186Share on Google+10Pin on Pinterest6Tweet about this on Twitter5

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

loading...

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *