Foietaj de casa cu branza si marar- Retesteszta

Print Friendly










Ingrediente:

1 kg faina
2 oua
1 lingurita sare
2 linguri otet
100 gr untura (150 gr rama)
cca 100 gr untura pentru uns foile

Umplutura:

1 kg branza dulce de vaca
2 legaturi marar verde
2 galbenusuri de ou
sare dupa gust

In mijlocul fainii facem o adancitura in care vom pune cele 2 oua ,1 lingurita de sare, 2 linguri de otet, 100 gr untura si apa calda (nu fierbinte !!!) cat cuprinde . Trebuie sa obtinem un aluat care sa nu fie nici prea moale dar nici prea tare . Acest aluat se framanta bine timp de 15 minute dupa care se imparte in 3 bucati.Se lasa la odihnit timp de 15 minute.
Dupa cele 15 minute luam 1 bucata il presam cu palma un pic ,il ungem deasupra cu putina untura topita si il asezam apoi pe mijlocul unei fete de masa si incepem sa-l intindem cu mana tragand de aluat din toate partile uniform pana obtinem o foaie subtire ,incat sa vedem fata de masa pe care este pusa . Marginile aluatului niciodata nu vom putea sa il intindem la fel de subtire , de aceea marginile le vom taia. Lasam foaia sa se usuce timp de 15 minute dupa care il vom unge cu untura calda ,topita si impaturim foaia in 4. Apoi punem umplutura de branza (mararul il tocam, si il adaugam la branza , punem sare dupa gust si 2 galbenusuri de ou )peste aluatul impaturit si il rulam in asa fel incat sa obtinem o rulada mai groasa. Rularea foii umplute se face mai usor daca ridicati fata de masa intr-o parte un pic in asa fel incat foaia umpluta se ruleaza singura. La fel procedam si cu celelate 2 bucati ramase .
Aceste foi se mai pot umple cu fructe, cu mac , cu nuca dupa voia fiecaruia.
Rulada astfel obtinuta se aseaza intr-o tava unsa bine cu untura , se unge si ea deasupra cu untura topita si se da la cuptor la foc mare timp de 10 minute dupa care se reduce focul si se mai lasa in cuptor pana devine frumos ,aurie pe deasupra.
Dupa ce am scos suciturile din cuptor le acoperim deasupra cu un prosop , apoi peste punem o bucata de folie sau punga de plastic si dinnou un prosop si lasam asa sa raceasca.
Daca umplem suciturile cu fructe , sau cu umplutura dulce , atunci deasupra mai putem presara suciturile cu zahar praf.

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
Reteta urmatoare
Branzoici- Turos Bukta

Branzoici- Turos Bukta


PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania