Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Strudel cu mere

Am servit acest desert clasic alaturi de un pahar cu vin Maiastru Rose ,un vin elegant , placut la degustare….
Ingrediente :
500 g faina
200 g untura(sau 250 g unt)
1 ou
2 linguri zahar
25 g drojdie proaspata
1/4 lingurita sare
150 ml lapte
coaja razuita de la 1 lamaie
2 galbenusuri pentru uns

Preparare:
In 150 ml lapte caldut punem 2 linguri de zahar si 1/4 lingurita sare ,apoi dizolvam 25 g drojdie lapte. Lasam sa dospeasca putin. Intre timp punem 500 g faina intr-un vas si adaugam 200 g untura. Faina se amesteca bine cu untura, adaugam 1 ou, coaja rasa de la o lamaie si laptele in care am dizolvat drojdia.Lucram totul bine pana obtinem un aluat omegen si usor. Lasam aluatul la dospit pentru 30 minute la loc caldut.
In acest timp pregatim umplutura cu care vom umple strudelul.Am pregatit o umplutura de mere razuite cu scortisoara, zahar dupa gust si o mana de gris.
Dupa ce aluatul a dospit ,se rastoarna pe un planseu de lemn presarat cu faina, se imparte in 4 parti egale aluatul. Fiecare bucata se intinde in fasii mai lungi si mai inguste cu o grosime de 3-4 mm.Pe marginile mai lungi ale fasiilor de aluat se vor face taieturi inclinate adanci de 6-7 cm la o distanta de 4-5 cm o taietura de alta.Aluatul va arata ca si crengile unui brad.Mijlocul fasiilor se presara cu pesmet si peste punem umplutura.Indoim capetele aluatului peste umplutura si incepem sa pliem marginile peste umplutura de la dreapta la stanga ca si cum am impleti o codita. Ungem suciturile cu galbenus de ou le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul incalzit in prealabil unde le vom tine pana se rumenesc frumos.
Se scot din cuptor si se presara cand sunt aproape racite cu zahar pudra.

 

3 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.