Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Paradisul Fructelor











Necesare:
6 oua din care vom face un piscot(la piscot din 6 oua mai avem nevoie de 6 linguri zahar, 6 ling. faina,1 praf de copt /dar se poate lua un blat gata facut)
gem de capsuni
1 kg branza dulce
200 gr zahar praf
1 lamaie
2 plic zahar vanilat
1 plic gelatina
1 plic intaritor frisca
400 ml frisca

Deasupra :
1 plic budinca capsuni
750 ml suc Fanta (sa fie de culoare rosie)
capsuni,ananas, mandarine din compot

Preparare :
Pregatim piscotul in felul urmator: Batem spuma 6 albusuri, cele 6 galbenusuri le frecam spuma cu 6 linguri zahar. Adaugam galbenusurile frecate ,treptat la albusul batut spuma , adaugam si cele 6 linguri de faina si praful de copt amestecand cu grija si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il dam la cuptor. Dupa ce a copt il scoatem si il lasam la racit(eu in compozitia blatului am adaugat cateva picaturi de colorant rosu ).
Deasupra blatului vine preparata urmatoarea compozitie din branza : Branza se freaca bine cu 200 gr zahar praf , coaja razuita de la lamaie, 2 plicuri zahar vanilat.Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece apoi pe baie de aburi se incalzeste pana se dizolva si se adauga la branza.400 ml frisca se bate spuma ,se adauga la el un praf intaritor de frisca si apoi se adauga la compozitia de branza ,amestecandu-se treptat.
Blatul se unge cu un strat de gem de capsuni ,deasupra punem compozitia de branza pregatita ca mai sus iar deasupra asezam fructele stoarse din compot(putem pune orice fructe dorim ). Peste fructe se pune gelatina preparata in felul urmator : Am dizolvat 1 plic praf de budinca de capsuni in 750 ml suc Fanta (poate sa fie si alt fel de suc , important este sa fie rosu)si l-am pus la fiert pana s-a ingrosat. Asa cald l-am turnat deasupra fructelor si apoi am dat totul la rece .( aceasta gelatina se poate inlocui cu 2 plicuri de gelatina colorata dizolvata in 500 ml suc de fructe). Se poate servi cu frisca .

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...