Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Delicia 2

Prajitura Delicia 2
Pentru foi
oua 9 buc
zahar 9 lg
faina 7 lg
nuca de cocos 3 lg
cacao 1 lg

Prajitura Delicia 2
Crema

budinca de vanilie 2 plicuri
lapte 600 ml
125 g  margarina sau unt
zahar 12 lg
esenta de vanilie

Pentru zaharul caramel
zahar 300gr

Decor
ciocolata 100g
Prajitura Delicia 2
Preparare foi
Se separa ouale, albusurile se bat cu 6 lg de zahar pana se fac spuma iar galbenusurile cu 3 lg de zahar.
Se amesteca albusurile cu galbenusurile apoi se adauga faina cernuta si nuca de cocos .
Compozitia obtinuta se imparte in  trei parti egale.
O parte o coloram cu cacao, intindem foile pe hartie de copt in marime de 25/35 cm si le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C , timp de 10-12 min.
Foile albe coapte si racite le glasam pe o fata cu zaharul caramel si le lasam sa se intareasca.

Intre timp preparam budinca din ingredientele de mai sus iar dupa ce s-a racit adaugam margarina sau untul si spumam cu mixerul.
Asamblam prajitura Delicia  astfel :punem prima foaie cu caramelul in sus adaugam o parte de crema, foaia de cacao iar crema si ultima foaie cu caramelul in interior.
Deasupra ungem cu un strat de crema si radem ciocolata .

Se lasa la frigider cateva ore si de portioneaza dupa preferinta

Pofta Buna!!

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...