Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Inteligenta cu Cacao

Prajitura Inteligenta cu CacaoPrajitura Inteligenta cu Cacao

Unii dintre noi o cunoastem cu numele de Prajitura Desteapta , altii o stim de Prajitura Inteligenta, dar oricum se cheama nu are nici o importanta. Singurul lucru ce conteaza este ca Prajitura Inteligenta isi merita pe deplin numele. Singura isi face treaba… . Pui la cuptor o compozitie si scoti de acolo o prajitura cu crema pe cinste. Colega mea a prezentat cu ceva timp in urma varianta clasica a acestei prajituri, Prajitura Desteapta , nu se putea ca eu sa nu  vin cu varianta mea daca tot o prepar de ani de zile.

Dar asa se intampla, ceea ce prepari zilnic ti se pare banal si consideri ca nu are importanta, dar uneori ne inselam. Contine in plus fata de prajitura facuta de ea esenta de rom si cacao(esenta de rom se poate inlocui cu vanilie, portocale, etc. ). Noi preferam aceasta varianta. Avand acum ambele variante la indemana puteti sa le incercati si una si alta. Sa aveti spor !

Ingrediente Prajitura Inteligenta cu Cacao :

15 oua
1,5 l lapte
15 linguri faina
200 g untsau margarina Rama cub
450 g zahar
4 linguri cacao
2 fiole esenta rom

Preparare Prajitura Inteligenta cu Cacao :
Separam albusurile de galbenusuri.  In albusuri punem un praf de sare (cat luam intre doua degete) si le batem spuma cu ajutorul unui mixer.  Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devine ca o crema, adaugam cacaua, esenta de rom, untul topit si racit la temperatura camerei si faina. Se adauga treptat putin cate putin amestecand  mereu sa nu se formeze cocoloase laptele rece.  La aceasta compozitie incorporam albusurile batute spuma .

Compozitia o turnam intr-o tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina (dimensiunea tavii  folosite este de 30 x40 cm). Cuptorul se incalzeste in prealabil si se pune apoi tava in cuptor la foc mic (redus la minim ) pentru  circa 60-70 minute pana se separa blaturile si apar mici crapaturi la suprafata prajiturii. Lasam sa raceasca in tava prajitura apoi o punem la frigider pentru cateva ore dupa care o putem pudra cu zahar praf si se poate servi.

Daca este bine racita se poate felia mult mai bine.

Prajitura Inteligenta cu CacaoPofta Buna ! Spor la Prajiturit!

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

  • ONESTA B

    15/12/2013 at 10:47

    Am salivat again … asa mi se intampla ori de cate ori intru aici . Ms frumos !
    Duminica placuta , fetili !

    Diana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...