Prajitura Regina Maria

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (29 votes)
Print Friendly

Prajitura regina Maria

Prajitura Regina Maria este o prajitura veche pe care acum am scos-o la iveala rasfoind mai zilele trecute caietul cu retete al mamei mele. Este o prajitura de casa pe care merita sa o incercati si voi. Este cea mai buna prajitura pe care am mancat-o vreodata ! Va recomandam sa vedeti si Prajitura Valurile Dunarii , Prajitura cu mere si crema, Prajitura cu crema caramel si ciocolata amaruie cat si alte retete cu prajituri de casa din categoria de Torturi si Prajituri unde cu siguranta o sa gasiti ceva pe gustul vostru.

Ingrediente blat :

9 albusuri ou,

200 g nuca prajita,

4 linguri faina,

1/2 plic praf de copt,

9 linguri zahar,

 

Ingrediente crema:

9 galbenusuri ou,

200 g zahar,

2 linguri cacao,

100 g ciocolata (am folosit Milka),

250 g margarina Rama la cub (puteti folosi si unt),

2-3 linguri zahar pudra,

 

Preparare blat :

9 albusuri se bat spuma cu 9 linguri zahar la care adauga 200 g nuca prajita si taiata grosier si 4 linguri faina in care amestecam 1/2 plic praf de copt. Dam la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Preparare crema :

Cele 9 galbenusuri impreuna cu 1 tableta de ciocolata (100 g) ,cu 200 g zahar si 2 linguri cacao se spumeaza pe baie de aburi pana aceasta se ingroase. Lasam la racit aceasta compozitie si intre timp spumam 250 g unt (prefer sa folosesc margarina Rama deoarece nu lasa apa deloc si nu risc sa se taie crema ) cu 2-3 linguri zahar praf. La untul spumat adaugam treptat crema de mai sus si amestecam in continuare pana la omogenizare.

Asamblare :

Blatul se aseaza in tava in care a copt dupa ce am indepartat hartia de copt si deasupra turnam crema. Peste crema punem dupa preferintele fiecaruia glazura de ciocolata alba sau neagra sau pudram cu cacao. Lasam pana glazura se intareste si apoi putem servi.

Prajitura Regina Maria

Pofta Buna !

 

 

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
Reteta urmatoare
Cornulete fragede

Cornulete fragede

  • nina hirte
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    ce bun o sa o fac pt revelion,mersi pt reteta va doresc un an plin de bucurii,la multi ani!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.facebook.com/steluta.ghiocela Steluta Ghiocela
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Suna bine, abia astept s-o incerc. O aveam si eu intre hartiutele mamei dar nu am facut-o inca. Multumesc.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    • Judita Senchiu
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      prajitura este foarte buna dar e o bomba calorica

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      • LoredanaCarp
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)

        Judita daca mananci doar o bucatica nu e bai, dar daca te scapi la toata tava atunci chiar e o bomba calorica :)

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • ninetta
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    toata lumea vrea sa o incerce … dar a facut-o cineva? voiam sa aud comentariile si de dupa…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • LoredanaCarp
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      Ninetta dupa cum vezi reteta a fost postata ieri (28 decembrie) …or sa vina si comentarii de cum este, mai tarziu :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.facebook.com/raluca.bozintan Raluca Balogh
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Va rog spuneti-mi Ce dimensiuni are tava folosita?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • ansoa
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      tava mare de la aragaz

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • cris
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    as avea si eu o intrebare,,,cum spumezi tu untul sau mai bine zis cu ce si cat timp il zbati???multumesc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • carmen
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      daca intelegi mai bine…amesteca bine..pana se face ”spuma”..e ok?

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.facebook.com/florina.paun.58 Florina Paun
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Buna seara,
    Arata foarte bine prajitura si doresc sa o incerc,dar as vrea sa stiu ce dimensiuni are tava.Este tava normala de aragaz sau mai mica?Multumesc.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.facebook.com/florina.paun.58 Florina Paun
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Buna seara,
    Arata foarte bine prajitura si doresc sa o incerc,dar as vrea sa stiu ce dimensiuni are tava.Este tava normala de aragaz sau mai mica?Multumesc.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • silvia
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    tava de cit ?ct timp se bat pe baie de abur?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Ionna
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Buna ziua! Am auzit de aceasta reteta de la cineva si ma bucur ca am gasit-o asa frumoasa pe acest site. Nu inteleg insa cum trebuie sa spumez galbenusurile cu ciocolata, zaharul si cacaua pe baie de aburi. Cu mixerul pana obtin spuma? Sau cum? Va rog mult sa-mi raspundeti, daca puteti. Vreau sa o fac pentru un eveniment important. Multumesc!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • ansoa
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      mama mea facea aceasta prajitura cu ness, in locul ciocolatei.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • silvia
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Nu stie nimeni sa raspunda?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • LianaFilipas
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      Silvia am raspuns pe mail desi reteta mi se pare destul de bine explicata. Daca folosesti o tava mai mare blatul si crema vor fi mai inguste daca folosesti o tava mai mica ele vor fi mai inalte . Paste Fericit !

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • teodora
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    fac aceasta prajitura si e foarte buna …

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • lenuta
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    crema nu iese gretoasa din cauza margarinei?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • LoredanaCarp
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      Lenuta tu poti sa folosest unt cu 82% grasime daca nu iti place margarina .

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Miguel01
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    AS DORI SA STIU CE TAVA TREBUIE SA FOLOSESC,MARIME…?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • LoredanaCarp
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      O tava de 30/40cm

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Rozan Otilia
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    am facut reteta astazi dar mi-a iesit crema mai inchisa la culoare si foarte multa deci am taiat blatul in doua si l-am transformat in tort
    la gust foarte bun

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Guest
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    am facut aceasta prajitura astazi dar mi-a iesit cam multa crema deci am taiat blatul in doua si l-am facut un minunat tort .multumesc de reteta

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania