Prajitura Regina Maria

Prajitura regina Maria

Prajitura Regina Maria este o prajitura veche pe care acum am scos-o la iveala rasfoind mai zilele trecute caietul cu retete al mamei mele. Este o prajitura de casa pe care merita sa o incercati si voi. Este cea mai buna prajitura pe care am mancat-o vreodata ! Va recomandam sa vedeti si Prajitura Valurile Dunarii , Prajitura cu mere si crema, Prajitura cu crema caramel si ciocolata amaruie cat si alte retete cu prajituri de casa din categoria de Torturi si Prajituri unde cu siguranta o sa gasiti ceva pe gustul vostru.

Ingrediente blat :

9 albusuri ou,

200 g nuca prajita,

4 linguri faina,

1/2 plic praf de copt,

9 linguri zahar,

 

Ingrediente crema:

9 galbenusuri ou,

200 g zahar,

2 linguri cacao,

100 g ciocolata (am folosit Milka),

250 g margarina Rama la cub (puteti folosi si unt),

2-3 linguri zahar pudra,

 

Preparare blat :

9 albusuri se bat spuma cu 9 linguri zahar la care adauga 200 g nuca prajita si taiata grosier si 4 linguri faina in care amestecam 1/2 plic praf de copt. Dam la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Preparare crema :

Cele 9 galbenusuri impreuna cu 1 tableta de ciocolata (100 g) ,cu 200 g zahar si 2 linguri cacao se spumeaza pe baie de aburi pana aceasta se ingroase. Lasam la racit aceasta compozitie si intre timp spumam 250 g unt (prefer sa folosesc margarina Rama deoarece nu lasa apa deloc si nu risc sa se taie crema ) cu 2-3 linguri zahar praf. La untul spumat adaugam treptat crema de mai sus si amestecam in continuare pana la omogenizare.

Asamblare :

Blatul se aseaza in tava in care a copt dupa ce am indepartat hartia de copt si deasupra turnam crema. Peste crema punem dupa preferintele fiecaruia glazura de ciocolata alba sau neagra sau pudram cu cacao. Lasam pana glazura se intareste si apoi putem servi.

Prajitura Regina Maria

Pofta Buna !

 

 

Print Friendly

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

Comentarii

  1. nina hirte a zis

    ce bun o sa o fac pt revelion,mersi pt reteta va doresc un an plin de bucurii,la multi ani!

  2. ninetta a zis

    toata lumea vrea sa o incerce … dar a facut-o cineva? voiam sa aud comentariile si de dupa…

    • LoredanaCarp a zis

      Ninetta dupa cum vezi reteta a fost postata ieri (28 decembrie) …or sa vina si comentarii de cum este, mai tarziu :)

  3. cris a zis

    as avea si eu o intrebare,,,cum spumezi tu untul sau mai bine zis cu ce si cat timp il zbati???multumesc

  4. a zis

    Buna seara,
    Arata foarte bine prajitura si doresc sa o incerc,dar as vrea sa stiu ce dimensiuni are tava.Este tava normala de aragaz sau mai mica?Multumesc.

  5. a zis

    Buna seara,
    Arata foarte bine prajitura si doresc sa o incerc,dar as vrea sa stiu ce dimensiuni are tava.Este tava normala de aragaz sau mai mica?Multumesc.

  6. Ionna a zis

    Buna ziua! Am auzit de aceasta reteta de la cineva si ma bucur ca am gasit-o asa frumoasa pe acest site. Nu inteleg insa cum trebuie sa spumez galbenusurile cu ciocolata, zaharul si cacaua pe baie de aburi. Cu mixerul pana obtin spuma? Sau cum? Va rog mult sa-mi raspundeti, daca puteti. Vreau sa o fac pentru un eveniment important. Multumesc!

    • LianaFilipas a zis

      Silvia am raspuns pe mail desi reteta mi se pare destul de bine explicata. Daca folosesti o tava mai mare blatul si crema vor fi mai inguste daca folosesti o tava mai mica ele vor fi mai inalte . Paste Fericit !

  7. Rozan Otilia a zis

    am facut reteta astazi dar mi-a iesit crema mai inchisa la culoare si foarte multa deci am taiat blatul in doua si l-am transformat in tort
    la gust foarte bun

  8. Guest a zis

    am facut aceasta prajitura astazi dar mi-a iesit cam multa crema deci am taiat blatul in doua si l-am facut un minunat tort .multumesc de reteta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>