Prajitura Regina Maria

Print Friendly

Prajitura regina Maria

Prajitura Regina Maria este o prajitura veche pe care acum am scos-o la iveala rasfoind mai zilele trecute caietul cu retete al mamei mele. Este o prajitura de casa pe care merita sa o incercati si voi. Este cea mai buna prajitura pe care am mancat-o vreodata ! Va recomandam sa vedeti si Prajitura Valurile Dunarii , Prajitura cu mere si crema, Prajitura cu crema caramel si ciocolata amaruie cat si alte retete cu prajituri de casa din categoria de Torturi si Prajituri unde cu siguranta o sa gasiti ceva pe gustul vostru.

Ingrediente blat :

9 albusuri ou,

200 g nuca prajita,

4 linguri faina,

1/2 plic praf de copt,

9 linguri zahar,

 

Ingrediente crema:

9 galbenusuri ou,

200 g zahar,

2 linguri cacao,

100 g ciocolata (am folosit Milka),

250 g margarina Rama la cub (puteti folosi si unt),

2-3 linguri zahar pudra,

 

Preparare blat :

9 albusuri se bat spuma cu 9 linguri zahar la care adauga 200 g nuca prajita si taiata grosier si 4 linguri faina in care amestecam 1/2 plic praf de copt. Dam la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Preparare crema :

Cele 9 galbenusuri impreuna cu 1 tableta de ciocolata (100 g) ,cu 200 g zahar si 2 linguri cacao se spumeaza pe baie de aburi pana aceasta se ingroase. Lasam la racit aceasta compozitie si intre timp spumam 250 g unt (prefer sa folosesc margarina Rama deoarece nu lasa apa deloc si nu risc sa se taie crema ) cu 2-3 linguri zahar praf. La untul spumat adaugam treptat crema de mai sus si amestecam in continuare pana la omogenizare.

Asamblare :

Blatul se aseaza in tava in care a copt dupa ce am indepartat hartia de copt si deasupra turnam crema. Peste crema punem dupa preferintele fiecaruia glazura de ciocolata alba sau neagra sau pudram cu cacao. Lasam pana glazura se intareste si apoi putem servi.

Prajitura Regina Maria

Pofta Buna !

 

 

Comentarii

comentarii

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
Reteta urmatoare
Cornulete fragede

Cornulete fragede

  • nina hirte

    ce bun o sa o fac pt revelion,mersi pt reteta va doresc un an plin de bucurii,la multi ani!

  • http://www.facebook.com/steluta.ghiocela Steluta Ghiocela

    Suna bine, abia astept s-o incerc. O aveam si eu intre hartiutele mamei dar nu am facut-o inca. Multumesc.

    • Judita Senchiu

      prajitura este foarte buna dar e o bomba calorica

      • LoredanaCarp

        Judita daca mananci doar o bucatica nu e bai, dar daca te scapi la toata tava atunci chiar e o bomba calorica :)

  • ninetta

    toata lumea vrea sa o incerce … dar a facut-o cineva? voiam sa aud comentariile si de dupa…

    • LoredanaCarp

      Ninetta dupa cum vezi reteta a fost postata ieri (28 decembrie) …or sa vina si comentarii de cum este, mai tarziu :)

  • http://www.facebook.com/raluca.bozintan Raluca Balogh

    Va rog spuneti-mi Ce dimensiuni are tava folosita?

    • ansoa

      tava mare de la aragaz

  • cris

    as avea si eu o intrebare,,,cum spumezi tu untul sau mai bine zis cu ce si cat timp il zbati???multumesc

    • carmen

      daca intelegi mai bine…amesteca bine..pana se face ”spuma”..e ok?

  • http://www.facebook.com/florina.paun.58 Florina Paun

    Buna seara,
    Arata foarte bine prajitura si doresc sa o incerc,dar as vrea sa stiu ce dimensiuni are tava.Este tava normala de aragaz sau mai mica?Multumesc.

  • http://www.facebook.com/florina.paun.58 Florina Paun

    Buna seara,
    Arata foarte bine prajitura si doresc sa o incerc,dar as vrea sa stiu ce dimensiuni are tava.Este tava normala de aragaz sau mai mica?Multumesc.

  • silvia

    tava de cit ?ct timp se bat pe baie de abur?

  • Ionna

    Buna ziua! Am auzit de aceasta reteta de la cineva si ma bucur ca am gasit-o asa frumoasa pe acest site. Nu inteleg insa cum trebuie sa spumez galbenusurile cu ciocolata, zaharul si cacaua pe baie de aburi. Cu mixerul pana obtin spuma? Sau cum? Va rog mult sa-mi raspundeti, daca puteti. Vreau sa o fac pentru un eveniment important. Multumesc!

    • ansoa

      mama mea facea aceasta prajitura cu ness, in locul ciocolatei.

  • silvia

    Nu stie nimeni sa raspunda?

    • LianaFilipas

      Silvia am raspuns pe mail desi reteta mi se pare destul de bine explicata. Daca folosesti o tava mai mare blatul si crema vor fi mai inguste daca folosesti o tava mai mica ele vor fi mai inalte . Paste Fericit !

  • teodora

    fac aceasta prajitura si e foarte buna …

  • lenuta

    crema nu iese gretoasa din cauza margarinei?

    • LoredanaCarp

      Lenuta tu poti sa folosest unt cu 82% grasime daca nu iti place margarina .

  • Miguel01

    AS DORI SA STIU CE TAVA TREBUIE SA FOLOSESC,MARIME…?

    • LoredanaCarp

      O tava de 30/40cm

  • Rozan Otilia

    am facut reteta astazi dar mi-a iesit crema mai inchisa la culoare si foarte multa deci am taiat blatul in doua si l-am transformat in tort
    la gust foarte bun

  • Guest

    am facut aceasta prajitura astazi dar mi-a iesit cam multa crema deci am taiat blatul in doua si l-am facut un minunat tort .multumesc de reteta

  • Bocanet Violeta

    Sunt super fericita de acest site


PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania