Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Zserbo cu Mere

Ingrediente foi:
150 ml lapte,
20 g drojdie proaspata,
1 lingurita zahar,
1 praf de sare,
80 g zahar,
500 g faina,
3 oua,
150 g unt sau margarina (eu am folosit 80 g untura)

Ingrediente umplutura:
1.5 kg mere,
300 g nuca macinata,
150 g zahar pudra,
300 g dulceata de caise sau piersici,

Preparare foi:
Incalzim usor 150 ml lapte la care adaugam 1 praf de sare, 1 lingurita de zahar. Dizolvam si drojdia in laptele caldut si lasam sa dospeasca aceasta maia putin. La 500 g faina adaugam 150 g unt sau margarina (eu am adaugat 80 g untura), 80 g zahar, 3 oua intregi,si maiaua dospita si lucram bine aceste ingrediente pana obtinem un aluat omogen. Impartim aluatul in 3 bucati egale ,le acoperim cu un prosop si le lasam la odihna pana preparam cele necesare pentru umplutura.

Preparare umplutura:
Curatam merele si le dam pe razatoarea mare. Le stoarcem cu mana si apoi le amestecam cu 300 g nuca macinata ,150 g zahar pudra si 300 g dulceata.

Asamblare:
Intindem bucatile de aluat pe rand in foi de circa 3 mm grosime. Prima foaie intinsa o asezam in tava, pete punem jumatate din umplutura, acoperim cu a doua foaie intinsa peste care punem restul de umplutura si deasupra punem ultima foaie pe care o vom intepa pe alocuri cu o furculita. Asezam tava in cuptorul preincalzit si coacem prajitura la flacara medie (dar fiecare isi cunoaste cuptorul mai bine …. ) pana foaia de deasupra e frumos rumenita. Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa raceasca dupa care o glasam cu ciocolata topita pe baie de aburi.

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Silvoita- Dulceata de prune

Cine nu stie sa faca  un borcan de dulceata de prune ? Toata lumea stie ! O sa va intrebati...

Închide