Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulouri cu cocos – Kokuszos tekercs

Rulouri cu cocos – Kokuszos tekercs

Va aducem in atentie aceste fursecuri delicioase, Rulouri cu cocos – Kokuszos tekercs, perfecte de a fi pregatite in zilele de sarbatoare, de Craciun, Revelion, dar si cu alte ocazii. Cu siguranta o sa va indragostiti de ele la prima degustare. Sunt atat de fragede si cu gust intens de cocos ca nu va puteti opri din mancat.

Sa vedem de ce anume avem nevoie pentru a le pregati.

Rulouri cu cocos – Kokuszos tekercs – Ingrediente

400 g faina
250 g unt
300 g zahar
4 oua
10 g drojdie
1 lingurita zahar
1 praf de sare
1 plic praf de copt
50 ml lapte
100 g nuca cocos

Rulouri cu cocos – Kokuszos tekercs – Preparare :

In laptele caldut se dizolva 1 lingurita zahar, 1 praf sare si 10 g drojdie. Se lasa sa dospeasca aceasta maia la loc caldut timp de 10-15 minute.

In acest timp 400 g faina se amesteca bine cu 250 g unt tinut la temperatura camerei. Se adauga 4 galbenusuri de ou, maiaua dospita si 1 plic de praf de copt. Framantam bine aluatul pana devine omogen. Se lasa la dospit pentru circa 30 minute la loc caldut.

Preparam acum umplutura in urmatorul fel: Albusurile de la cele 4 oua se bat spuma cu un praf de sare si treptat se adauga cei 300 g zahar pana obtinem o spuma tare ca pentru bezea. Cand albusurile sunt bine batute se adauga si nuca de cocos razuita.


Dupa ce aluatul a dospit se imparte in patru parti egale.

Fiecare parte se intinde pe o suprafata de lucru pe care am presarat un pic de faina, sub forma de dreptunghi. Aluatul intins trebuie sa aibe grosimea unei lame de cutit . Fiecare parte intinsa se va unge cu umplutura de cocos dupa care se ruleaza cat mai strans.

Obtinem astfel 4 sucituri umplute. Fiecare sucitura se va felia in felii de circa 2 cm grosime care se pun intr-o tava captusita cu hartie de copt avand grija sa lasam un pic de spatiu intre ele deoarece in timpul coacerii ele mai cresc.


Tava se introduce in cuptorul preincalzit si rulourile se coc la foc temperat pana devin rozalii. Se scot din cuptor si se lasa la racit in tava. Dupa ce au racit se aseaza pe o farfurie si se pudreaza cu zahar praf in care am pus 1 plic de zahar vanilat macinat.

Rulouri cu cocos – Kokuszos tekercs

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

  • Didona

    29/10/2008 at 21:39

    O reteta originala; n-am mai intalnit-o pana acum. Felicitari! Sper s-o fac si eu, de sarbatori. Pana atunci, nu prea am de gand sa mai mananc dulce, dar … nu se stie niciodata.

  • Leila

    31/10/2008 at 17:23

    Multumesc Didona 🙂

  • Laura `s Leckereien

    01/11/2008 at 08:56

    Buna fetele!
    Felicitari pentru minunatele retete!
    Si mai ales pentru acesta reteta minunata!
    Am prepara-o si eu alaltaieti si pot sa spun ca aceste „FURSECURI” sint „fantastic! de bune!!!!!!
    Intr-adevar eset c-am migaloasa treaba,dar merita.Cu siguranta o sa le mai fac!Mai ales de Craciun,nu o sa lipseasca din lista,care nu e prea scurta,a retetelor preferate.
    Inca odata multumesc mult si va urez spor in tot ceea ce doriti sa relizati si multe satisfactii!!!
    Cu deosebir respect,
    Laura S.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram