Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulouri cu cocos- Kokuszos tekercs















Ingrediente :

400 gr faina
250 gr Rama (sau unt)
300 gr zahar
4 oua
10 gr drojdie
1 lingurita zahar
1 praf de sare
1 plic praf de copt
50 ml lapte
100 gr nuca cocos

Preparare :

In laptele caldut dizolvam 1 lingurita zahar , 1 praf sare si 10 gr drojdie. Lasam sa dospeasca aceasta maia. In acest timp lucram 400 gr faina cu cei 250 gr Rama, adaugam cele 4 galbenusuri de ou , maiaua dospita si 1 plic de praf de copt. Framantam bine acest aluat pana devine omogen si il lasam la dospit pentru circa 30 minute la loc caldut.
Preparam acum umplutura in urmatorul fel : albusurile de la cele 4 oua le batem spuma tare cu un praf de sare si apoi adaugam la el treptat cei 300 gr zahar si cocosul razuit.
Dupa ce aluatul a dospit il impartim in patru parti egale. Fiecare parte o intindem pe o suprafata de lucru pe care am presarat un pic de faina sub forma de dreptunghi .Aluatul intins trebuie sa aibe grosimea unei lame de cutit . Fiecare parte intinsa se va unge cu umplutura de cocos apoi se ruleaza cat mai strans . Obtinem astfel 4 sucituri umplute . Fiecare sucitura se va felia in felii de circa 2 cm grosime si aceste felii le vom pune intr-o tava bine unsa si tapetata in asa fel incat sa ramana un pic de spatiu intre ele deoarece in timpul coacerii ele mai cresc.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit si rulourile se coc la foc temperat pana devin rozalii . Se scot din cuptor si se lasa la racit in tava. Se scot apoi ,se aseaza pe o farurie si se pudreaza cu zahar praf in care am pus 1 plic de zahar vanilat macinat.

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Didona

    29/10/2008 at 21:39

    O reteta originala; n-am mai intalnit-o pana acum. Felicitari! Sper s-o fac si eu, de sarbatori. Pana atunci, nu prea am de gand sa mai mananc dulce, dar … nu se stie niciodata.

  • Leila

    31/10/2008 at 17:23

    Multumesc Didona 🙂

  • Laura `s Leckereien

    01/11/2008 at 08:56

    Buna fetele!
    Felicitari pentru minunatele retete!
    Si mai ales pentru acesta reteta minunata!
    Am prepara-o si eu alaltaieti si pot sa spun ca aceste „FURSECURI” sint „fantastic! de bune!!!!!!
    Intr-adevar eset c-am migaloasa treaba,dar merita.Cu siguranta o sa le mai fac!Mai ales de Craciun,nu o sa lipseasca din lista,care nu e prea scurta,a retetelor preferate.
    Inca odata multumesc mult si va urez spor in tot ceea ce doriti sa relizati si multe satisfactii!!!
    Cu deosebir respect,
    Laura S.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *