Tort Dobos

Print Friendly

Tort Dobos

Bucataresele Vesele participa  la Campania organizata de Dr. Oetker: “Iarna asta, Mosul sta mai mult! “. Tot ce trebuie sa faci este sa prajituresti,   ce am facut si noi incercand sa va aducem in atentie dulciuri traditionale, preparate in casa  ce ne aduc aminte de vremurile copilariei. Acest Tort Dobos este  una din retetele cu care particip,sper sa va placa si sa il aveti pe masa de Craciun. Nu va sfiiti sa serviti tortul dobos   alaturi de vinul Sfanta Ana de la Crama Oprisor.

Ingrediente foi:
12 oua,
240 g faina,
240 g zahar,
1 praf de copt cu sofran,

Ingrediente crema:
500 g unt,
500 g zahar,
100 g cacao neagra,
16 linguri lapte,
zahar vanilat cu bourbon

Alte ingrediente:
300 g zahar pentru glazura,
1 lingurita unt,
martipan pentru decor

Preparare foi :
Galbenusurile de oua se spumeaza cu 120 g zahar. Restul de zahar se adauga la albusuri si se spumeaza.Se adauga la albasurile batute treptat galbenusurile spumate apoi se adauga treptat si faina in care am amestecat 1 plic cu praf de copt.Amestecam usor pana la omogenizare. Din aceasta compozitie coacem pe dosul tavii unse cu unt si tapetate cu faina 6 foi. Foile coapte le scoatem pe rand pe hartie de copt. In timp ce ele racesc preparam crema.

Preparare crema:
100 g cacao se opareste cu 16 linguri de lapte intr-un vas. Separat spumam 500 g unt cu 500 g zahar si plicurile de zahar vanilat cu bourbon la care adaugam treptat compozitia racita de cacao.

Asamblare:
Umplem 5 foi cu crema in asa fel incat deasupra celei de a cincea foaie sa fie tot crema. A sasea foaie o glazuram cu zahar caramelizat in care punem 1 lingurita unt si o turnam cand e putin racita deasupra foii unse in strat subtire cu crema. Cu un cutit tinut in apa fierbinte vom portiona tortul ulterior la servire.

Tort Dobos

Iarna aceasta, Mosul si-a prelungit prezenta si ofera cadouri incepand cu 15 octombrie si pana pe 31 ianuarie! Tot ce trebuie sa faci tu este sa prajituresti.
Dr. Oetker da startul campaniei Iarna asta, Mosul sta mai mult! Cumperi 5 ingrediente pentru prajituri de la Dr. Oetker, te inscrii in promotie cu numarul bonului fiscal, prin SMS la 1860* sau online pe www.oetker.ro.
Cadourile sunt diverse si pe gustul tuturor: 3 excursii lunare in Bucovina, 100 de mixere de mana, 100 de aparate de fotografiat, 100 de seturi de enciclopedii, si Marele Premiu, o masina Volkwagen Tiguan!
Va invitam si pe site-ul www.oetker.ro, sectiunea Promotii, unde gasesti o lume de gusturi si culori: retete creative pentru Craciun, tips&tricks pentru un prajiturit usor, ingrediente ispititoare, pe care sa le folosesti si tu in prajiturile pe care le oferi celor dragi.
Calitatea e cea mai buna reteta!

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
Reteta urmatoare
Prajitura cu cafea

Prajitura cu cafea

Reteta precedenta
Cotlet umplut cu cartofi

Cotlet umplut cu cartofi

  • Claudia Wolf

    suuuper ideea cu untul in glazura de caramel, caci intotdeauna mi se cam sparge!!! trebuie sa incerc!

  • http://www.eileen-cuisine.com/ Elena Sandor

    Arata super bine!


PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania